Ενυπόγραφα

Δεν είναι ώρα για πολιτική, αλλά για Επιστήμη – Ας της ανοίξουμε τον δρόμο…

Λένε ότι η θέληση για ζωή είναι ισχυρή και μπορεί να ανατρέπει ακόμη και αντιξοότητες όπως αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία του κορωνοϊού. Μπορεί κι αυτό να συμβεί και σίγουρα το να μένουμε αισιόδοξοι είναι από μόνο του ένα θετικό γεγονός. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό…

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ο φονικός ιός αναπτύσσεται, μεταλλάσσεται, εξαπλώνεται, χτυπά όλο και μικρότερες ηλικίες και μάλιστα με θανατηφόρο τρόπο ορισμένες φορές. Άρα, η αντιμετώπισή του θα πρέπει να είναι αναλόγως επιθετική. Αυτή τη στιγμή «κυνηγάμε» τον ιό και μάλλον όχι με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο. Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε… ρότα.

Θα πρέπει σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα να βρεθούμε μπροστά από τη μόλυνση και να τη «σκοτώσουμε». Ας το καταλάβουμε, ο κορωνοϊός δεν θα εξοντωθεί με μέτρα, αλλά με φάρμακα.

Καλή η πολιτική και οι πολιτικοί, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα τους. Αυτοί θα χρειασθούν λίγο αργότερα, για να μαζέψουν τα «κομμάτια» και να συναρμολογήσουν το παγκόσμιο κοινωνικό και οικονομικό παζλ, που ήδη κατακερματίζεται. Τώρα είναι ώρα για την Επιστήμη. Εκεί θα πρέπει να πέσουν όλο το βάρος και όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την παραγωγή εμβολίων, αλλά και φαρμάκου κατά του κορωνοϊού. Θα πρέπει σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα να βρεθούμε μπροστά από τη μόλυνση και να τη «σκοτώσουμε». Ας το καταλάβουμε, ο κορωνοϊός δεν θα εξοντωθεί με μέτρα, αλλά με φάρμακα.

Για να το επιτύχουμε μπορεί να χρειασθούν σκληρές αποφάσεις. Σχεδόν απόλυτοι περιορισμοί και «πάγωμα» μεγάλου μέρους της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν γίνεται διαφορετικά. Μιλάμε για πόλεμο, ας συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει αυτό. Σε εμπόλεμες περιόδους, όπου οι βόμβες πέφτουν γύρω μας και μαζεύουμε πτώματα από τους δρόμους, δεν σκεφτόμαστε πού θα περάσουμε τα ρεβεγιόν, πότε θα κάνουμε Πάσχα, πού θα πάμε διακοπές. Ούτε ρωτάμε πότε θα ανοίξουμε την επιχείρησή μας. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Όλες οι δυνάμεις, όλα τα χρήματα, θα πρέπει να ριχθούν στη σημερινή «πολεμική βιομηχανία» μας, στο επιστημονικό οπλοστάσιό μας. Για να παράξουμε το «υπερόπλο» που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη που ζούμε.

Αν επιτύχουμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση όρθιοι και υγιείς, θα αρχίσουμε από την αρχή. Θα ξαναχτίσουμε ό,τι γκρεμίστηκε. Αν όχι, τουλάχιστον για ένα μεγάλο τμήμα από εμάς, θα είναι αδιάφορο εάν υπάρξει νέα αρχή…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet