Διαρροές (Πεντέλη), κτηματικές διαφορές (Ηράκλειο), τσουχτερά προγράμματα (Παπάγος – Χολαργός) και συμμετοχική διοίκηση (Αγία Παρασκευή)
Φωτογραφία: pexelcom.gr/Erik Mclean
Ενυπόγραφα

Διαρροές (Πεντέλη), κτηματικές διαφορές (Ηράκλειο), τσουχτερά προγράμματα (Παπάγος – Χολαργός) και συμμετοχική διοίκηση (Αγία Παρασκευή)

Όταν τον περασμένο μήνα ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο Πεντέλης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, σημειώσαμε ότι την ανακοίνωση την έκανε προσωπικώς και όχι ως επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, στην οποία και είναι επικεφαλής. Προσθέταμε δε ότι, επειδή στις πρώτες υπογραφές συμπόρευσης είδαμε ελάχιστους από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, θα είχε ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιοι θα «ανέβουν στο τρένο»…

Ε, λοιπόν, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μωραΐτης δεν θα είναι μεταξύ αυτών. Έσπευσε να άρει την εμπιστοσύνη του στον κ. Παπακωνσταντίνου και να δηλώσει ότι διαχωρίζει τη θέση του από τις αποφάσεις του νυν επικεφαλής της παράταξης. Μάλιστα, καλεί και τους άλλους συναδέλφους του στη δημοτική ομάδα να πάρουν θέση.

Για να δούμε πόσοι θα τον ακούσουν…

***

Επιμένει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηράκλειο Μαζί Γιώργος Παπαδημητρίου να βάλλει κατά της διοίκησης του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου για την επιλογή της να προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να αποκτήσει το κτήμα Φιξ.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκαν οι όροι της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης, ο κ. Παπαδημητρίου επέμεινε ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος απόκτησης του χώρου από πλευράς του Δημοσίου και απόδοσής του δωρεάν στους Ηρακλειώτες, με τον δήμαρχο να αρνείται κατηγορηματικώς ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο.

Εάν υπάρχουν τόσο έντονες διαφωνίες στον τρόπο απόκτησης του κτήματος Φιξ, φανταζόμαστε τι έχει να γίνει όταν θα αρχίσουν οι συζητήσεις για το πώς θα αξιοποιηθεί όταν περάσει στα… χέρια του Δήμου.

***

«Τσουχτερό» θεωρούν το summer camp του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) του Δήμου Παπάγου – Χολαργού οι γονείς. Ειδικότερα, η Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού ζητεί από τη διοίκηση του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου να μειώσει το σχετικό κόστος συμμετοχής, ώστε να γίνει προσιτό σε περισσότερες οικογένειες, που πιέζονται ασφυκτικά υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Παράλληλα, την καλούν να δημιουργήσει επιπλέον δωρεάν προγράμματα απασχόλησης για προνήπια-νήπια, καθώς και για μαθητές Γυμνασίου.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σε προάστια που θεωρούνται προνομιούχα από πολλές πλευρές τα οικονομικά αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται, οπότε κάθε δημοτική αρχή θα πρέπει να εξαντλήσει όσες δυνατότητες διαθέτει προκειμένου να προσφέρει σε προσιτές τιμές στους δημότες σημαντικές υπηρεσίες, όπως αυτή της καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών. 

***

Είχαμε συνηθίσει τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής να καταγγέλλει μέσω των social media όσους συνδημότες του προχωρούν σε κλαδέματα, γεμίζοντας με κλαδιά τους δρόμους της πόλης, ζητώντας τους να επιδείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 15 Ιουνίου όμως ξεπέρασε τον εαυτό του…

Ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, απαντώντας στις καταγγελίες την κατοίκων της περιοχής Τσακού για την παντελή έλλειψη πυρασφάλειας στον ομώνυμο Λόφο, τους ζήτησε να κινητοποιηθούν οι ίδιοι και να μην τα περιμένουν όλα από τον Δήμο!

Λέτε στην Αγία Παρασκευή να έχει εφαρμοστεί η συμμετοχική διοίκηση και να μην το έχουμε αντιληφθεί;  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet