Εκλογικά σενάρια σε Περιφέρεια, Μαρούσι και όχι μόνο…
Print Friendly, PDF & Email
Ενυπόγραφα

Εκλογικά σενάρια σε Περιφέρεια, Μαρούσι και όχι μόνο…

Ενδιαφέροντα εκλογικά σενάρια για την Περιφέρεια Αττικής και όχι μόνο φέρνει στην επιφάνεια η εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, το οποίο υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου, αναφέρεται η πιθανότητα να κατεβάσει το Κίνημα Αλλαγής ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Ανδρέα Λοβέρδο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο βουλευτής της Β1 Εκλογικής Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα Αθηνών έδειξε στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝ.ΑΛ. ότι διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην Αττική. Παράλληλα, η δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής το τελευταίο διάστημα, εφόσον επιβεβαιωθεί και στις εθνικές κάλπες, οι οποίες θα προηγηθούν αυτών για την ανάδειξη των αιρετών, θα δώσει επιπλέον αέρα στον Α. Λοβέρδο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», μέσω της συγκεκριμένης υποψηφιότητας -εφόσον προχωρήσει- το ΚΙΝ.ΑΛ. θα επιχειρήσει την «ολική επαναφορά» του στο πολιτικό σκηνικό, καθώς «η τοπική αυτοδιοίκηση παραδοσιακά αποτελούσε τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

***

Και κάπου εκεί, στο ίδιο δημοσίευμα, έρχεται να εμπλακεί και το Μαρούσι. Πώς; Το δημοσίευμα θέλει τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη να ετοιμάζει τις δικές του κινήσεις προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι στην πιθανή υποψηφιότητα Λοβέρδου, που κάθε άλλο παρά μη υπολογίσιμη είναι. Έτσι, όπως σημειώνει η «Καθημερινή», ο περιφερειάρχης ετοιμάζει αρκετούς «αντάρτες» υποψηφίους σε δήμους της Αττικής, ώστε να πιέσει την κεντρική Ν.Δ. και να έxει διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια του».

Ως παράδειγμα η εφημερίδα φέρνει το Μαρούσι, όπου το σενάριο θέλει να ενδιαφέρεται για τη δημαρχία ο στενός συνεργάτης του Γ. Πατούλη και σημερινός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης (υπήρξε επί χρόνια αντιδήμαρχος στο Μαρούσι επί της 12χρονης δημαρχίας του Γ. Πατούλη). Ένας σίγουρα υπολογίσιμος αντίπαλος για τον νυν δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ιδιαίτερα εάν συνυπολογιστεί και η δύναμη που εξακολουθεί να διαθέτει στη συγκεκριμένη πόλη ο σημερινός περιφερειάρχης.

***

Αναμφίβολα πολύ ενδιαφέροντα είναι τα παραπάνω σενάρια. Και διαβάζοντάς τα κάποιος δεν μπορεί παρά να μπει στον πειρασμό να τα συνδυάσει και με την αναστάτωση που δημιουργεί στο Χαλάνδρι η δήλωση ενδιαφέροντος για τη δημαρχία έτερου στενού συνεργάτη του περιφερειάρχη Αττικής, του ηθοποιού Χάρη Ρώμα, ο οποίος, εάν κατέβει, θα πάει απέναντι στις λοιπές δεξιές υποψηφιότητες που έχουν λάβει θέση… μάχης.

***

Ασφαλώς, δεν μιλάμε παρά για σενάρια και εκτιμήσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι διεργασίες, σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους χώρους, θα είναι πολύ έντονες. Βλέπετε, υπάρχουν πολλά μεγάλα projects σε εξέλιξη (π.χ. ανακύκλωση), άρα το ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Αττικής είναι πολύπλευρο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet