Κι άντε μετά να πείσεις τον… Σουρή να μην φασκελώνει κατά Βουλή μεριά
Ενυπόγραφα

Κι άντε μετά να πείσεις τον… Σουρή να μην φασκελώνει κατά Βουλή μεριά

Και να που φόρεσε τη γραβάτα ο πρωθυπουργός μας (αν και βιάστηκε να την ξαναβγάλει, προφανώς γιατί τον έπνιγε), προκειμένου να γιορτάσει που μας απάλλαξε από τα κατάπτυστα μνημόνια.

Και να που δίπλα του, ο πολύς και αλύγιστος αντιπρόεδρός του και υπουργός της Εθνικής Άμυνάς μας, χαμογελούσε με την καρδιά του, ευχαριστημένος που καθημερινά μοχθεί για την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων μας.

Και να που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σπεύδει να μας υποδείξει ότι πρέπει να χαμογελάσουμε, τώρα που όλα βαίνουν καλώς…

Και να που όλοι αυτοί, μαζί με τους προηγούμενους και μάλλον και με τους επόμενους, έχουν χάσει κάθε ίχνος σεβασμού απέναντι σε έναν λαό που -είναι αλήθεια- έχει πρώτος αυτός χάσει τον σεβασμό απέναντι στον ίδιο.

Έτσι, όλοι μαζί, προχωράμε για να βάλουμε την Ελλάδα σε νέες βάσεις, οικοδομώντας ένα υγιές κράτος, χωρίς διαφθορά, λαγόγια, σκάνδαλα…

Κι άντε μετά να εξηγήσεις στη Λυδία, στον Γιώργο, στη Νεφέλη… που χθες έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, γιατί μετά από 10-20 χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν και πάλι τα ίδια, εάν δεν επιλέξουν να φύγουν στο εξωτερικό.

Κι άντε να πεις στον Πέτρο, τη Μαρία, τον Αλέξανδρο… που είναι ήδη στο εξωτερικό γιατί πρέπει να μείνουν εκεί, ώστε τουλάχιστον να μην υφίστανται τον εξευτελισμό όλων των υπολοίπων που παραμένουμε εδώ, από τους πολιτικούς μας (γραβατοφορεμένους και μη).

Και να που αναγκάζεσαι να χαμογελάσεις πικρά με τους στίχους που γράφει ο Γεώργιος Σουρής στον «Ρωμηό» στις 10 Ιανουαρίου 1887, αναφερόμενος στη Βουλή:

Άνοιξε πόρτα της βουλής για να μπει το ασκέρι

Ν’ ακούσομε οχλοβοή και νέο νταραβέρι.

Άνοιξε πόρτα της Βουλής για να μπουν οι πατέρες

Με σχέδια πολιτικής, με λόγους, με μπαστούνια

Ν’ ακούσωμε ρητορική, ν’ ακούσωμε κουδούνια

———————————————————

 Άνοιξε πόρτα της Βουλής να μπω και ‘γω με άλλους

Να δω τους νέους βουλευτάς, τους νέους παπαγάλους

Και να μπορέσω τη σοφή πολιτική να νιώσω

Και δεξιά κι αριστερά δυο φάσκελα να δώσω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet