Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω…
Ενυπόγραφα

Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω…

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πέρασαν, αλλά οι «συγχύσεις» παραμένουν, τα προβλήματα καθημερινότητας πολλαπλασιάζονται και οι λύσεις που δίνονται μάλλον δεν φτάνουν πια…

Σε «σύγχυση» η Αγία Παρασκευή

Ο απερχόμενος δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς χρεώνει στον εκλεγμένο ομόλογό του Γιάννη Μυλωνάκη τη διαρροή δημοσιευμάτων που, όπως υποστηρίζει, δημιουργούν σκόπιμη σύγχυση στους πολίτες της πόλης αναφορικά με την πορεία των έργων, την ψήφιση των νέων δημοτικών τελών, αλλά και το επίπεδο ενημέρωσης του νέου δημάρχου.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μυλωνάκης ανταπαντά ότι μάλλον σε… σύγχυση βρίσκεται ο συντάκτης των επιστολών του κ. Ζορμπά και όχι οι πολίτες, οι οποίοι πρόσφατα εξέλεξαν μια νέα δημοτική αρχή για να τους εκπροσωπήσει. Μάλιστα, προαναγγέλλει ότι θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για όσες εκκρεμότητες κληρονομεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Όσο για τα νέα δημοτικά τέλη, για να δώσουμε και μια είδηση, αυτά θα περάσουν από Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με εισήγηση του εκλεγμένου δημάρχου. Μένει να μάθουμε αν θα υπάρξει αύξηση και σε ποιο ύψος θα διαμορφωθεί αυτή…

Απολύσεις στο Μαρούσι

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 83 απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ετοιμάζονται στο Μαρούσι, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, στελέχη της διοίκησης του Δήμου, τα οποία προεκλογικώς έταζαν στους συγκεκριμένους εργαζόμενους ότι θα γίνουν προσπάθειες για να παραμείνουν στις θέσεις τους, προς το παρόν δεν φαίνεται να κάνουν κάποια κίνηση.

Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι ειδικότητες που καλύπτουν οι εν λόγω εργαζόμενοι, αλλά ο αριθμός τους -εάν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα- δεν είναι αμελητέος και η απουσία τους μόνο ανεπαίσθητη δεν θα είναι για τις υπηρεσίες του Δήμου…

Δύσκολη εξίσωση οι μετακινήσεις των μαθητών

Απάντηση στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής για τη μη κάλυψη των αναγκών μεταφοράς μερίδας μαθητών ανέλαβε να δώσει η περιφερειακή αρχή. Ανάμεσα στα άλλα, επικαλείται το πρόβλημα κήρυξης άγονων κάποιων από τους διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και, βέβαια, υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό το πρόβλημα των μετακινήσεων των μαθητών στα σχολεία τους.

Εμείς να δεχθούμε τις καλές προθέσεις, αλλά μήπως να μας προβληματίσει το γεγονός ότι κάθε χρόνο επαναλαμβάνονται οι ίδιες καταγγελίες και δίνονται σχεδόν οι ίδιες απαντήσεις;

Πάμε σαν άλλοτε…

Όλα κύλησαν ομαλά στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών κατά την αντιπυρική περίοδο που έληξε πρόσφατα, όπως επεσήμανε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συγκλήθηκε την Παρασκευή 3/11. Κι αφού ευχαρίστησε όσους συντέλεσαν σε αυτό, αναφέρθηκε και στις προληπτικές δράσεις ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. Δηλαδή, την προετοιμασία του δικτύου ομβρίων, τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων, την ετοιμότητα των εκχιονιστικών μηχανημάτων, την προμήθεια αντιπαγετικού αλατιού κ.λπ.

Ησυχάσατε; Εμείς όχι, γιατί παράλληλα ακούμε τα παράπονα των δημάρχων για τους ανθρώπους που διαθέτουν στα τμήματα Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, την επάρκεια σε μηχανήματα έργου και τους διαθέσιμους πόρους για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων και κρατούμε τις επιφυλάξεις μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet