Μπερδεμένες κάλπες, μάχη επιγόνων και εργολαβίες που… αστόχησαν
Ενυπόγραφα

Μπερδεμένες κάλπες, μάχη επιγόνων και εργολαβίες που… αστόχησαν

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ενόψει των βουλευτικών καλπών της 21ης Μαΐου, δημιουργώντας αρκετά… φάλτσα, τα οποία εμποδίζουν ακόμη και εκείνους του ελάχιστους που θα επιθυμούσαν να ακούσουν τον ουσιαστικό πολιτικό λόγο και αντίλογο (εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοιος).

Είναι αλήθεια ότι αυτός ο σαματάς έχει περιορίσει σε δεύτερο πλάνο την προεκλογική δραστηριότητα των αιρετών, που ετοιμάζονται με τη σειρά τους για τις κάλπες του Οκτωβρίου.

Και κάπου εκεί μπερδεύονται τα πράγματα (και τα χρώματα), αφού οι περαντζάδες των υποψηφίων βουλευτών από διάφορες περιοχές, συνδυάζονται κάποιες φορές με εκδηλώσεις δημοτικών συνδυασμών, που -κατά τ’ άλλα- δεν χάνουν ευκαιρία να διαφημίζουν την αυτονομία τους…

***

Βέβαια, τα πράγματα είναι μπερδεμένα από μόνα τους, αφού συχνές είναι και οι μεταπηδήσεις από τον αυτοδιοικητικό χώρο στην κεντρική πολιτική σκηνή και τούμπαλιν. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι του Ξένου Μανιατογιάννη, ο οποίος άφησε τη θέση του δημάρχου στα Βριλήσσια και κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Το πρόβλημα εδώ δεν είναι η μεταπήδηση, αλλά αυτοί που μένουν πίσω. Τα πράγματα στην παράταξη του πρώην δημάρχου δεν φαίνονται και πολύ ρόδινα, αφού αρχηγού απόντος άρχισαν τα… όργανα για το ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτή τη στιγμή καθήκοντα υπηρεσιακής δημάρχου ασκεί η Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, για τις λίγες ημέρες που απομένουν έως ότου η δημοτική ομάδα εκλέξει τον προσωρινό δήμαρχο, μέχρι τις 31/12/2023.

Θα είναι αυτός/ή που θα οδηγήσει και την παράταξη στις εκλογές; Θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση ο «τοκετός» είναι πολύ δύσκολος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται σοβαρές επιπλοκές, που ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε… αποβολές.

***

Στην Αγία Παρασκευή έχουν άλλους… πονοκεφάλους. Το πολύ-αναμενόμενο έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, φέρνοντας τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Κάτι που φάνηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 26 Απριλίου, όταν οι επικεφαλής των παρατάξεων Νίκη των Πολιτών Γιάννης Σταθόπουλος και Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή Γιάννης Μυλωνάκης ζήτησαν ενημέρωση για το πού βρίσκεται το «σκαλωμένο» έργο.  

Η αμυντική στάση του δημάρχου, αλλά και το ξέσπασμά του κατά «παντός υπευθύνου», μάλλον δείχνουν ότι η υπόθεση δεν σώζεται εύκολα. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Ζορμπάς ομολόγησε ότι ο εργολάβος θέλει να εγκαταλείψει… τρέχοντας την εργολαβία. Όλα τα βλέμματα τώρα στρέφονται στον υφ. Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, ο οποίος κρατά τον διακόπτη που μπορεί να ανάψει το κόκκινο ή πράσινο φως για τη διάλυση της εργολαβίας.

Κι αν ο μη γένοιτο συμβεί το κακό, «αποχαιρέτα το το δημαρχείο που χάνεις»…  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet