Ενυπόγραφα

Στους πόσους βαθμούς Κελσίου λειτουργεί τελικώς το κράτος μας;

Την ώρα που «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες» για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και κυρίως η ηλεκτροδότηση στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, από το κύμα της πρόσφατης κακοκαιρίας, οι δηλώσεις των «υπευθύνων» απειλούν με «μπλακ άουτ» την κοινή νοημοσύνη.

«Πρωτόγνωρη χιονόπτωση» σπεύδουν να δηλώσουν εκείνοι που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Την ίδια στιγμή… κατηγορούνν τα πεύκα που δεν επέδειξαν «ατομική ευθύνη» και πήγαν κι έπεσαν πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια!

Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, μας συνέστησαν -για ακόμη μία φορά- να αποφύγουμε τις «άσκοπες» μετακινήσεις, να κλειστούμε σπίτια μας (έστω και χωρίς ρεύμα-θέρμανση) και να προσευχόμαστε…

Το επόμενο βήμα θα είναι να βγαίνει ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς κάθε παραμονή «έκτακτης θεομηνίας» και να ανακοινώνει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Κατά τ’ άλλα:

Μας αιφνιδιάζει μια χιονόπτωση, για την οποία οι επιστήμονες προειδοποιούσαν μέρες (μέχρι και τι ώρα θα άρχιζε είχαν προβλέψει) και οι «αρμόδιοι» διαβεβαίωναν, με αλλεπάλληλα δελτία Τύπου, για τον απόλυτο βαθμό ετοιμότητάς τους.

Κλείσαμε προληπτικά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, χωρίς ωστόσο να παραδεχθούμε ανοιχτά ότι το κάνουμε γιατί δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε-διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη κυκλοφορία σε αυτήν.

Δεν πήγε το μυαλό μας ότι τα δένδρα θα βαρυφορτωθούν από το χιόνι, θα σπάσουν κλαδιά τους και όσα βρίσκονται πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων θα προκαλέσουν πρόβλημα στο δίκτυο, ώστε να φροντίσουμε εγκαίρως για το κλάδεμά τους (το αντίστοιχο μας συμβαίνει και το καλοκαίρι, που δεν σκεφτόμαστε ότι οι σπινθήρες από τα ηλεκτροφόρα καλώδια θα βάλουν «μπουρλότο» στα κλαδιά που με… στοργή τα περιβάλλουν).

Δεν θα υπάρξει ούτε μια ανάληψη ξεκάθαρης ευθύνης (ούτε λόγος για παραίτηση) για το γεγονός ότι υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, συνδικαλιστές δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν ποια ευθύνη είναι αρμοδιότητας ποιου φορέα.

Τελικώς, θα ήθελαν αυτοί που μας κυβερνούν -σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο- να απαντήσουν στο απλό ερώτημα μεταξύ ποιων βαθμών Κελσίου μπορούμε να λειτουργούμε ως χώρα;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet