Τα προβλήματα των αμαξοστασίων βασανίζουν Αγία Παρασκευή και Βριλήσσια
Ενυπόγραφα

Τα προβλήματα των αμαξοστασίων βασανίζουν Αγία Παρασκευή και Βριλήσσια

Μπαίνοντας στη Μ. Εβδομάδα οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να αλλάξουν λίγο την ατζέντα της καθημερινότητας, δίνοντας στις τοπικές κοινωνίες την ανάσα που χρειάζονται εν μέσω των πολλαπλών άσχημων ειδήσεων που δυστυχώς τους επιφυλάσσει η επικαιρότητα.

Πλήθος πασχαλινών εκδηλώσεων, αλλά και φιλανθρωπικών δράσεων πραγματοποιούνται και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο, αλλά και να συνεισφέρουμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσμενέστερη από εμάς θέση.

***

Παρά το εορταστικό κλίμα, πάντως, οι αντιπαραθέσεις δεν απουσιάζουν. Στην Αγία Παρασκευή, μετά το κολυμβητήριο, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς προσπαθεί να στριμώξει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στο θέμα του χώρου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου.

Μόνο που αυτή τη φορά οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από τους πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και από τους κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκεται το οικόπεδο το οποίο παζαρεύει η δημοτική αρχή. Οι περίοικοι φοβούνται ότι εκτός από το προσωπικό, στον χώρο θα μεταφερθούν και τα απορριμματοφόρα του Δήμου, τα οποία σήμερα φιλοξενούνται σε υπό έξωση χώρο.

Εύλογες οι ανησυχίες από τη μία, αλλά και η αναγκαιότητα από την άλλη να φύγουν οι εργαζόμενοι από τις σημερινές εγκαταστάσεις, οι οποίες και τριτοκοσμικές είναι και την υγεία τους θέτουν σε άμεσο κίνδυνο…

***

Προβληματισμοί υπάρχουν και στα Βριλήσσια, όπου η πρώην Ναυτική Βάση, εκτός από χώρος άθλησης και αναψυχής λειτουργεί… ατύπως και ως αμαξοστάσιο του Δήμου. Μόνο που ο παραχωρητής του «χτυπά καμπανάκι» στον Δήμο, επισείοντας τον κίνδυνο άρσης της παραχώρησης του χώρου, αφού αυτός λειτουργεί για άλλους λόγους από αυτούς που είχε συμφωνηθεί…

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, όπου τώρα αναζητούνται τρόποι να αποκτηθεί η κυριότητα της έκτασης. Μόνο που η αντιπολίτευση δεν φαίνεται και πολύ σίγουρη ούτε για τις προθέσεις, ούτε για την αποτελεσματικότητα των κινήσεων της διοίκησης του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη

***

Βαθιά ανάσα πήραν οι κάτοικοι της Κηφισιάς και όχι μόνο, καθώς ο υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Κώστας Καραμανλής πάει στις… καθυστερήσεις το θέμα επιβολής πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου, ενώ  φαίνεται να μπαίνει οριστικά στο «χρονοντούλαπο» η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη Βαρυμπόμπη.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν -όχι αλήθεια χωρίς λόγο- ότι μπορεί οι υπουργικές εξαγγελίες να έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μακρά προεκλογική περίοδο, τόσο σε εθνικό όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο…

***

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν… αγνοούνται μόνο οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες η διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη εξακολουθεί να διατηρεί μακριά από τη δημοσιότητα, αλλά και τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+, με επικεφαλής τον Μάριο Ψυχάλη, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι αδίκως περιμένουν στις στάσεις εδώ και μήνες.  Όπως τονίζει η παράταξη το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών όπως οι μαθητές, οι ηλικιωμένοι και τα Άτομα με Αναπηρία, ενώ ζητεί από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει ώστε, έστω και τώρα, να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet