Ενυπόγραφα

Υπουργείο έχουμε, από προστασία του πολίτη χωλαίνουμε…

Ένας-ένας οι δήμαρχοι των Δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών επισκέπτονται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Κατεχάκη, για να συναντηθούν με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλους παράγοντες, με επαναλαμβανόμενο αίτημα την ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στις πόλεις τους. Και συνήθως αποχωρούν έχοντας λάβει αόριστες υποσχέσεις για αύξηση της αστυνόμευσης στους δρόμους.

Εν τω μεταξύ, η μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα – παραβατικότητα στην προαναφερόμενη γεωγραφική περιοχή καλά κρατεί. Αυτοκίνητα καίγονται, εμπρηστικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια αστυνομικών, διάφορες αναρχικές συλλογικότητες «μπουκάρουν» ό,τι ώρα θελήσουν σε γραφεία επιχειρήσεων, ενώ για διαρρήξεις οικιών και αυτοκινήτων ούτε λόγος να γίνεται…

Αντί οι δήμαρχοι να «χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι», ζητώντας εδώ και τώρα λύσεις στα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους, «ξεροσταλιάζουν» έξω από το γραφείο του υπουργού.

Και αντί το αρμόδιο υπουργείο να σπεύσει από μόνο του να διαπιστώσει τις ελλείψεις και να ενισχύσει τα τοπικά αστυνομικά τμήματα -οι άνδρες και οι γυναίκες των οποίων δίνουν φιλότιμο μεν, αντίξοο δε, αγώνα κατά της εγκληματικότητας- παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την ανασφάλεια να… διαχέεται από το κέντρο της Αθήνας στις βορειότερες περιοχές του Νομού.

Και αντί οι δήμαρχοι να «χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι», ζητώντας εδώ και τώρα λύσεις στα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους, «ξεροσταλιάζουν» έξω από το γραφείο του υπουργού, θυμίζοντας σκηνικά παλιών ελληνικών ταινιών, με τον κοσμάκη απέξω από τα γραφεία των πολιτευτάδων.

Στο τέλος βλέπουμε τους δημάρχους να αναζητούν εναγωνίως χορηγούς προκειμένου να προσλάβουν ιδιωτικούς αστυνομικούς, ώστε να εξασφαλίσουν ένα τουλάχιστον στοιχειώδες επίπεδο ασφάλειας στους δημότες τους.

Κατά τ’ άλλα, η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση διατυμπάνιζε ότι με το που θα αναλάμβανε την εξουσία, θα αποκαθιστούσε «τον νόμο και την τάξη». Τελικά πόσες φορές θα αποδειχθεί σοφός ο λαός που λέει «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet