Print Friendly, PDF & Email
Ενυπόγραφα

Υποψηφιότητες με… σασπένς, απολογισμοί εξ αποστάσεως και προώθηση εμβολιασμών

Τηλεοπτικό άρωμα είναι πιθανόν να αποκτήσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο Χαλάνδρι, αν τελικώς ο γνωστός ηθοποιός, και όχι μόνο, Χάρης Ρώμας θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όπως προανήγγειλε ο ίδιος πρόσφατα. O καλλιτέχνης δεν έχει… θητεύσει στην Αυτοδιοίκηση μόνο ως δήμαρχος στο Κολοκοτρωνίτσι, στη γνωστή σειρά «Το καφέ της Χαράς», αλλά είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Στο στρατόπεδο του νυν δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση, αλλά στην πλευρά κάποιων εκ των γαλάζιων υποψηφίων μόνο ευχαρίστηση δεν προκαλεί ένα τέτοιο σενάριο. Βέβαια, ο χρόνος μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ακόμη μακρύς, τα δε δεδομένα που πρέπει να σταθμιστούν αρκετά. Μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τον Δήμο από το 2014 και σίγουρα θα ήθελε να τον διεκδικήσει εκ νέου με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις…   

***

Περιφερειακές και δημοτικές αρχές συμπλήρωσαν ήδη μία διετία στη διοίκηση και ήδη άρχισαν οι απολογισμοί του έργου τους. Με τη βοήθεια κυρίως των ηλεκτρονικών μέσων (ελέω πανδημίας) γίνεται αναφορά στα όσα έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά και σε αυτά που προγραμματίζονται για το μέλλον.

Είναι αλήθεια, πάντως, ότι οι συγκεκριμένοι απολογισμοί, ακόμη και την περίοδο που γίνονταν διά ζώσης, είχαν αρχίσει να κουράζουν και να συγκεντρώνουν όλο και λιγότερο το ενδιαφέρον των πολιτών. Εξάλλου, οι τελευταίοι κάνουν καθημερινό απολογισμό της ικανότητας ή μη των τοπικών αρχόντων τους κυκλοφορώντας στην πόλη τους. Και στο τέλος της θητείας είναι αυτοί που θα κάνουν και το… ταμείο.

***

Χωρίς αντιδήμαρχο Καθαριότητας έχει μείνει ο Δήμος Πεντέλης μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, που μέχρι πρότινος είχε τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Η αναπλήρωσή του αναμένεται με ενδιαφέρον αφού η καθαριότητα είναι ένας τομέας όπου η διοίκηση της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά, έχει βάλει υψηλά στοιχήματα, ενώ ταυτοχρόνως αποτελεί και ένα πεδίο το οποίο δέχεται ισχυρά «πυρά» από την αντιπολίτευση.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν να καταλαμβάνει τη θέση δημοτικός σύμβουλος που προσχώρησε πριν από κάποιους μήνες στην παράταξη της δημάρχου, Συμπολιτεία, και ο οποίος είχε εκλεγεί με παράταξη αριστερού προσήμου στις τελευταίες εκλογές…

***

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, πλην του ότι έχει σημάνει συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο, επιστρατεύει -για άλλη μια φορά- και την Αυτοδιοίκηση. Ήδη, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, ξεκίνησε από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου τηλε-ημερίδες ενημέρωσης για την προώθηση των εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ποιος θα τις παρακολουθεί. Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν λόγο, οι αρνητές δεν θα μπουν στον κόπο και οι… ενδιάμεσοι προτιμούν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet