Φωτιές -μεταφορικώς και κυριολεκτικώς- στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας
Ενυπόγραφα

Φωτιές -μεταφορικώς και κυριολεκτικώς- στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας

Στις φλόγες τυλίχθηκε απορριμματοφόρο ανακύκλωσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε στον χώρο περισυλλογής απορριμμάτων. «Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ενώ καταγγέλλουν την κακή κατάσταση των οχημάτων, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ακριβώς για τα ίδια προβλήματα μιλούσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή τον θάνατο συναδέλφου τους σε τροχαία δυστύχημα με απορριμματοφόρο, πριν από πέντε χρόνια.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

***

Για τρίτο κύμα τσιμεντοποίησης στο Μαρούσι κάνουν λόγο παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μετά το «Μανχάταν» του πρώην δημάρχου Π. Τζανίκου, ακολούθησε ο εργολαβικός οργασμός των Ολυμπιακών Αγώνων και των μετέπειτα εμπορικών υπερ-κέντρων, για να φθάσουμε σήμερα στα υπό εξέλιξη projects, τα οποία έρχονται να προσθέσουν στην περιοχή άλλα 200.000τ.μ. μπετόν, όπως καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Και όλα αυτά χωρίς να υπολογιστεί η έλευση του Καζίνου της Πάρνηθας στο κτήμα Δηλαβέρη, μαζί με την υπόλοιπη επένδυση «Voria», που θα προσθέσει άλλα 20.000τ.μ. κατασκευών.

Με αυτά και με εκείνα, αποχαιρέτα το, το άλλοτε προάστιο που έχασες…

***

Η πρώτη κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια έγινε (αν και όχι με μαζική συμμετοχή), οι πιέσεις της δημοτικής αρχής προς τη διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος συνεχίζονται, αλλά ελάχιστοι ελπίζουν ότι μπορεί να αποτραπεί το… μοιραίο.

Μπρος στα κέρδη τι είναι η ταλαιπωρία 50.000, και πλέον, πολιτών.

***

«Παγωμένα» άφησε τα δημοτικά τέλη για το 2023 ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού. Θα πείτε πού είναι η είδηση; Σε προεκλογική χρονιά ουδείς Δήμος θα τολμήσει να αυξήσει τους συγκεκριμένους φόρους.

Υπάρχει όμως μια διαφορά: Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει προχωρήσει σε γενναία μείωση του ενεργειακού κόστους, μέσω αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού, ενώ και τα οικονομικά του πάνε καλά. Πόσοι άλλοι Δήμοι στον Βόρειο Τομέα βρίσκονται στην ίδια θέση ώστε να απορροφήσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος χωρίς κραδασμούς στα ταμεία τους;

***

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος υπερασπίστηκε στο Δικαστήριο το αίτημα 58 συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Ανάμεσα στα άλλα επιχειρήματα που επιστράτευσε ήταν και η σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Γιατί ακόμη και εν μέσω προεκλογικής περιόδου -ευτυχώς- κάποιοι αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του ρόλου ενός αυτοδιοικητικού.

***

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Αγία Παρασκευή στις εκλογές του 2023 αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο Κώστας Τσιαμπάς. Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στην προηγούμενη διοίκηση του νυν δημάρχου Βασίλη Ζορμπά καλεί τους φίλους του να συμμετάσχουν «στο όραμα για μια καλύτερη και ανθρώπινη πόλη, που δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Εμείς, πάντως, θα περιμένουμε να δούμε εάν η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα διατηρηθεί μέχρι τέλους ή θα αποσυρθεί στα ενδιάμεσα, όπως είχε συμβεί στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μέχρι τότε, ας σημειώσουμε ότι αυτή είναι τέταρτη γαλάζια υποψηφιότητα στον ίδιο Δήμο και μπορεί να μην έχουμε τελειώσει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet