Ενυπόγραφα

Χρωστάμε ένα χαμόγελο σε αυτούς που αγωνίζονται εκεί έξω για εμάς…

Σίγουρα δεν είναι τα Χριστούγεννα που περιμέναμε. Οι μάσκες και οι κοινωνικές αποστάσεις (πόσους άλλους όρους θα ανακαλύψουμε στη συνέχεια…) εμποδίζουν το Πνεύμα των Χριστουγέννων να εκφραστεί όπως άλλες χρονιές.

Τα πολλά κλειστά καταστήματα μόνο καταθλιπτικές σκέψεις δημιουργούν, ο αναγκαστικός αποκλεισμός από ανθρώπους που αγαπάμε, η υποχρέωση να μετακινούμαστε με «νούμερα», το άγχος μην είσαι το επόμενο θύμα ενός εχθρού που δεν μπορείς να δεις, αναμφίβολα σκιάζουν αυτές τις γιορτές.

Όμως υπάρχει και η φωτεινή πλευρά και ίσως σε αυτήν θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας, για να πάρουμε δύναμη, να αντλήσουμε αισιοδοξία και να συνεχίσουμε.

Είναι οι χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές μας στα δημόσια νοσοκομεία που δίνουν τιτάνιο αγώνα να κρατήσουν ζωντανούς τους γονείς μας, τους φίλους μας, τον γείτονά μας.

Υπάρχουν λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι τα φετινά Χριστούγεννα. Και είναι πολλοί…

Είναι οι αστυνομικοί που, μένοντας μακριά από τα σπίτια τους, προσπαθούν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα τα οποία -μην το ξεχνάμε αυτό- περιορίζουν και τους ίδιους από εκείνους που αγαπούν.

Είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εθελοντές που τούτες τις μέρες εργάζονται νυχθημερόν για να προσφέρουν βοήθεια στους ανήμπορους συμπολίτες μας, να διατηρούν καθαρούς και ασφαλείς του χώρους που κινούμαστε, να κρατούν όρθιους τους Δήμους μας.

Και από κοντά είναι οι επιστήμονες που ξενυχτούν να βρουν τη θεραπεία απέναντι στον φονικό ιό, να ανακαλύψουν το εμβόλιο που θα μας προστατεύσει (τα κέρδη των εταιρειών που θα το διαθέσουν δεν αλλάζει την πολύτιμη συνεισφορά τους), μα και η κοπέλα στο σούπερ μάρκετ που μας εξυπηρετεί, ο ταχυδιανομέας που φέρνει την παραγγελία μας, το παιδί της ταχυμεταφορικής που τρέχει για να προλάβει να παραδώσει τα δέματα που περιμένουμε…

Είναι πολλοί αυτοί που εργάζονται τούτη την περίοδο και ακόμη περισσότεροι εκείνοι που περιμένουν το «σύνθημα» της απελευθέρωσης για να ξεκινήσουν από την αρχή τις επιχειρήσεις τους, να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ώστε να δώσουν εκ νέου «πνοή» στην οικονομία.

Για όλους αυτούς δεν ταιριάζει μελαγχολία τα φετινά Χριστούγεννα. Για όλους αυτούς οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη τις γκρίνιες, την κακή διάθεση, τις αναπολήσεις όλων όσων δεν μπορούμε να κάνουμε φέτος και να τους χαρίσουμε ένα χαμόγελο. Το ίδιο χαμόγελο που χρωστάς κι εσύ που διαβάζεις το άρθρο στον εαυτό σου.

Γιατί είμαστε ακόμη εδώ, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θέλουμε, όσο τίποτε άλλο, να ανταμώσουμε αύριο και πάλι έξω για να συνεχίζουμε τις ζωές μας.

Καλά Χριστούγεννα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet