Ενυπόγραφα

Άλλοι Δήμοι ψάχνουν κι άλλοι… διώχνουν εργαζόμενους

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε εξαιτίας του κορωνοϊού και πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες. Ωστόσο, με το που θα γυρίσει στα καθήκοντά του θα έχει να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, και τις έντονες διαμαρτυρίες των συλλόγων γονέων, οι οποίοι μιλούν για σοβαρά προβλήματα καθαριότητας στα σχολεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη προχώρησαν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι απαντήσεις που πήραν από τους αντιδημάρχους Ζέτα Κασιμάτη και Ευάγγελο Αυλήτη δεν ήταν καθησυχαστικές. Το ίδιο θα πρέπει να αισθάνθηκαν και με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, όπου ουσιαστικά αναγνωρίζεται η έλλειψη προσωπικού, αλλά τονίζεται ότι αυτή δεν είναι στον βαθμό που παρουσιάζεται από κάποια μερίδα συλλόγων.

Εμείς, πάντως, μαθαίνουμε ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί έως τον Φεβρουάριο, καθώς αναμένονται στον Δήμο νέοι εργαζόμενοι.

Αναμένουμε, λοιπόν…

***

Δύσκολες ώρες πέρασε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. Η εμμονή του να μην στηρίξει τον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου τον έφερε απέναντι τόσο στους ίδιους, όσο και στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οι τελευταίες -οι οποίες διαθέτουν και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο- αποφάσισαν ομόφωνα ο Δήμος να υπερασπιστεί το αίτημα τον εργαζομένων στην αγωγή τους, που θα εκδικαστεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Παρά την απόφαση, ο κ. Ζορμπάς υποστήριξε πως στο δικαστήριο θα κάνει «ό,τι θέλει» εκείνος, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να τον προειδοποιήσουν ότι εάν δεν σεβαστεί την απόφαση του Σώματος θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα του δημάρχου. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, οι σύμβουλοι της παράταξής του είτε απείχαν, είτε δήλωσαν «παρών», ενώ ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας υπερψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης! Η δε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Έφη Καψοκεφάλου, απεκάλυψε, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ότι ο δήμαρχος της είχε εισηγηθεί να μην φέρει καν το θέμα προς συζήτηση στο Σώμα…

Δύσκολα αναμένονται τα επόμενα δύο χρόνια θητείας του κ. Ζορμπά.

***

Την ώρα που ένας-ένας οι Δήμοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών αρχίζουν να πραγματοποιούν μεικτές συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων (με φυσική παρουσία, αλλά και διαδικτυακές συνδέσεις) ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης… μελετά, κάποια στιγμή, να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες και τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τις δικές του. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης στο δημοτικό ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94FM», η διοίκηση εξετάζει τώρα τη δυνατότητα και, όταν θα είναι έτοιμη, θα καταφέρουμε να μάθουμε τι συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Να θυμίσουμε στον δήμαρχο ότι οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είναι δημόσιες και, άρα, θα έπρεπε ήδη να είναι προσβάσιμες (διαδικτυακά) σε όλους. Επίσης, ο χρόνος που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας θητείας είναι περίπου δύο έτη. Θα φθάσει στον Δήμο ώστε να προετοιμαστεί;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet