Έφυγε ο Ιούλιος αλλά δεν πήρε μαζί του τις ειδήσεις
Φωτογραφία: freepik.com
Ενυπόγραφα

Έφυγε ο Ιούλιος αλλά δεν πήρε μαζί του τις ειδήσεις

Δάνεια, βαριές κατηγορίες, αλλά και ερωτήματα στη Νέα Ιωνία

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6 εκατ. ευρώ αποφάσισε να δανειστεί η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας προκειμένου να προβεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του ακινήτου της ΕΡΙΟΤΕΚ, μήπως και σώσει τον πολύτιμο αυτόν χώρο για τον Δήμο, ο οποίος προορίζεται για την κατασκευή σχολείων. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης, αφού έριξε βαρύτατες ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της («ανεκδιήγητους», «ακατανόητους» και «καταστροφικούς» τους χαρακτήρισε), προαναγγέλλοντας μάλιστα την απόδοση ευθυνών, υποστήριξε ότι μοναδικός τρόπος για να διασωθεί το ακίνητο είναι ο δανεισμός. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου είναι πολλαπλάσια του δανεισμού του και, άρα, δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες από το νέο δάνειο.

Στον αντίποδα, η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για «επώδυνο δάνειο», που θα φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ με τους τόκους και θα επιβαρύνει τους πολίτες για τουλάχιστον 12 χρόνια.

Ακόμη και αν ασπαστούμε τη γνώμη του δημάρχου ότι κάποιες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αρέσκονται στην «επαναστατική γυμναστική», δημιουργούνται δύο ερωτήματα: 1. Ήταν τόσο ανίκανη η προηγούμενη δημοτική αρχή ώστε δεν είχε διαπιστώσει καν την εύρωστη πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει εκείνη σε αντίστοιχο δανεισμό; 2. Πώς εννοεί ο κ. Μανούρης την απόδοση ευθυνών; Θα κληθούν κάποιοι να πληρώσουν μέρος του κόστους που θα επιβαρυνθούν οι πολίτες για την απόκτηση του χώρου ή μιλάμε για κάποια ακόμη αόριστη απόδοση πολιτικών ευθυνών;

Μαίνεται η μάχη κυριών στον Δήμο Πεντέλης

Όποιος περνά από τον Δήμο Πεντέλης το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να παίρνει μέτρα… προφύλαξης. Οι «ρουκέτες» που ανταλλάσσουν η νυν δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου και η τέως ομόλογή της Δήμητρα Κεχαγιά δεν έχουν σταματημό, ενώ η αντιπαράθεση των δύο πλευρών ξεπερνά και αυτό που είχαμε ζήσει κατά τον περσινό προεκλογικό Ιούλιο. Η μία πλευρά, αυτή της κ. Κεχαγιά, κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου ότι προχωρά σε αναθέσεις με έντονο… άρωμα σκανδάλου και ότι είναι ανίκανη να συνεχίσει το έργο που της κληροδότησε, η δε πλευρά της δημάρχου υποστηρίζει ότι παρέλαβε χάος, χρεώνει οικονομική κακοδιαχείριση στην προηγούμενη διοίκηση και αφήνει αιχμές ότι η κ. Κεχαγιά χειραγωγείται από… εξωγενείς παράγοντες.

Οι δύο κυρίες, οι οποίες συνυπήρξαν στο παρελθόν στην ίδια παράταξη, δείχνουν αποφασισμένες να μην αφήσουν τίποτε να πέσει κάτω, γεγονός που προμηνύει ένα ακόμη πιο θερμό φθινόπωρο (εάν υποθέσουμε ότι τον Αύγουστο θα υπάρξει κάποιο μορατοριουμ…).

Τουριστικός προορισμός… Μαρούσι

Τουριστικό χάρτη αποκτά το Μαρούσι, όπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίγλωσσο (ελληνικά – αγγλικά) «Explore Maroussi» έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στην πόλη, προσφέροντας πληροφορίες και εύκολη καθοδήγηση για τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, όπως -μεταξύ άλλων- αξιοθέατα, χώρους πολιτισμού, εμπορικά κέντρα, πάρκα και ιστορικά μνημεία του Αμαρουσίου.

Φανταζόμαστε ότι στο μέλλον θα ανανεωθεί η έκδοση προκειμένου να συμπεριλάβει και τον πολυχώρο – καζίνο που δρομολογείται στην πόλη. Αν -και εφόσον πραγματοποιηθεί η εν λόγω επένδυση- θα ήταν χρησιμότερο να βγει ένας χάρτης ή μια εφαρμογή που να δείχνει στους πολίτες πώς θα κυκλοφορούν στην πόλη τους…

Τα μάτια μας ανοιχτά…

Πληθαίνουν τα κρούσματα απάτης και στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών, με διάφορους επιτήδειους να προσπαθούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα πολιτών, δήθεν για την εξόφληση διάφορων οικονομικών υποχρεώσεων. Μάλιστα, στον Δήμο Χαλανδρίου… ανέβηκαν πίστα, βάζοντας στο στόχαστρο προμηθευτές και χρησιμοποιώντας ονόματα δημοτικών υπαλλήλων. Γεγονός που ανάγκασε τον Δήμο να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, για αντιποίηση αρχής με σκοπό την απάτη, στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Για να έχουμε πιο ανοιχτά τα μάτια μας και να μην ξεχνάμε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και οποιαδήποτε άλλη αρχή, δεν ζητούν ποτέ τηλεφωνικώς ή με μέιλ προσωπικά στοιχεία μας (αφήστε που οι περισσότερες τα έχουν…).

Προηγούμενο άρθρο

Έφυγε ο Ιούλιος αλλά δεν πήρε μαζί του τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet