Αμάζευτα κλαδιά, αντιπυρικά σχέδια, καταγγελίες εργαζομένων και τιμητικές αποχωρήσεις στα Βόρεια
Ενυπόγραφα

Αμάζευτα κλαδιά, αντιπυρικά σχέδια, καταγγελίες εργαζομένων και τιμητικές αποχωρήσεις στα Βόρεια

Μπορεί ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς να έδωσε με απευθείας ανάθεση γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ για να απομακρύνει τα κλαδιά που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίδα», αλλά η εικόνα στην πόλη παραμένει στον τομέα αυτόν απογοητευτική. Δρόμοι και πεζοδρόμια «πνίγονται» στα κλαδιά, για τα οποία η διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου… εγκαλεί τους πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν τα κλαδέματα, τα οποία θα έπρεπε να έχουν σταματήσει από την 1η Μαΐου, οπότε ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος.

Η παραπάνω παραδοχή από πλευράς δημοτικής αρχής μας βάζει σε δύο σκέψεις: η πρώτη, ότι ο δημοτικός μηχανισμός αδυνατεί να εφαρμόσει τον κανονισμό για τα κλαδέματα στην επικράτεια του Δήμου. Η δεύτερη, ότι οι υπηρεσίες που διαθέτει δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν τα κλαδέματα, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να λειτουργήσουν ως… προσάναμμα.

«Μυρίζει» νέα απευθείας ανάθεση και -αναλόγως του ύψους της- νέος γύρος καταγγελιών από πλευράς αντιπολίτευσης, που θα ανάψει «φωτιές» στην πόλη.

***

Και μιας και ο λόγος για φωτιές, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης παραμένει στην επικαιρότητα. Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις της αρμόδιας αντιδημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου και στελεχών της υπηρεσίας, ενώ ακολούθησε το σκληρό πρέσινγκ της αντιπολίτευσης στη δήμαρχο της πόλης, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάντως, η κ. Δήμητρα Κεχαγιά δεν δείχνει να πτοείται. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, και στην οποία παρουσίασε το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για το φετινό Καλοκαίρι, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Δήμος είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν πύρινες προκλήσεις…

Μάλιστα, είναι αποφασισμένη να πάρει πάνω της, για άλλη μια φορά, την ευθύνη, αφού σε ερώτηση που της έγινε εάν κρίνει ή όχι αναγκαίο τον ορισμό νέου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, απάντησε ότι «δεν υπάρχει καλοκαίρι στη θητεία μου στο οποίο να υπήρχε αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας. Ήμουν πάντα εγώ».

***

Όταν ακούμε για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στο όμορφο προάστιο, με τα μεγάλα πάρκα, τους άνετους δρόμους και τα ακριβά σπίτια. Ωστόσο, έρχεται η ΔΑΣ-ΟΤΑ και περιγράφει μια διαφορετική εικόνα, και μάλιστα στο κεντρικό κτήριο του δημαρχείου!

Και τι δεν αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ: Από σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα θέρμανσης/ψύξης, χώρους εργασίας σε πρώην αποθήκες χωρίς επαρκή αερισμό ή σε κλεισμένα μπαλκόνια, επικίνδυνες ηλεκτρικές καλωδιώσεις, εισροές υδάτων, μέχρι και για γραφεία χωρίς εξόδους κινδύνου…

Αν συμβαίνουν τα παραπάνω, σίγουρα οι εργασιακές συνθήκες δεν τιμούν έναν Δήμο όπως ο Παπάγου – Χολαργού (και ούτε κανέναν άλλον Δήμο, βέβαια). Αν πάλι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει η ΔΑΣ-ΟΤΑ, τότε θα αναμένουμε κάποια διάψευση από πλευράς της δημοτικής αρχής του Ηλία Αποστολόπουλου.

***

Ο Ηρακλής Γκότσης, τέως δήμαρχος Νέας Ιωνίας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα πεπραγμένα του στην Αυτοδιοίκηση έχουν σκιαγραφήσει τη μέχρι σήμερα πορεία του στον χώρο, που μετρά πολλές δεκαετίες. Γι’ αυτό και η δήλωση παραίτησής από τη θέση του δημοτικού συμβούλου συνοδεύτηκε από πολύ «καλά λόγια», τόσο από την πλευρά των φίλων, όσο και των πολιτικών αντιπάλων του.

Εμείς, να κρατήσουμε την κουλτούρα των συναινέσεων και συνθέσεων που τον διέκρινε, τη δημοκρατικότητά του, την εστίασή του σε έργα ουσίας και, το κυριότερο, το γεγονός ότι είδε την Αυτοδιοίκηση ως ευκαιρία προσφοράς στην κοινωνία και όχι ως μέσο ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών.

Μακάρι να βρει μιμητές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet