Ενυπόγραφα

«Αποστρατεύσεις», αμφιλεγόμενες επενδύσεις, ευχάριστα προβλήματα σχολικής στέγης και εργασιακές αναταραχές

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στον Δήμο Πεντέλης. Το… come back που επιχειρεί ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου σκόνταψε στο ξεκίνημά του στη βούληση των δημοτικών συμβούλων της πρώην παράταξής του, Δημοτική Συμμαχία. Οι τελευταίοι του ξεκαθάρισαν ότι τον εκτιμούν, τον αγαπούν, τον θέλουν κοντά τους, αλλά από… μακριά. Με άλλα λόγια… αποστράτευσαν τον «στρατηγό» με όλες τις τιμές!

Πλέον, η παράταξη θα διεκδικήσει τη δημαρχία της πόλης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον επικεφαλής που θα επιλέξει (αυτή τη στιγμή επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας είναι ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου) και ο οποίος δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι ο κ. Στεργίου, αφού -όπως του κατέστησαν σαφές- η δική του θητεία έληξε τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε «οικειοθελώς αποχώρησε από τα δρώμενα του Δήμου».

Φυσικά, ο «στρατηγός» δεν φαίνεται να χάρηκε ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει ο ίδιος με δικό του συνδυασμό. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά τον κ. Στεργίου, ξέρουν ότι χωρίς διασφαλίσεις που να του δίνουν αυξημένη πιθανότητα να κερδίσει τον Δήμο, δεν πρόκειται να τολμήσει το εγχείρημα. Και τέτοιες διασφαλίσεις δεν διαφαίνονται από πουθενά, τουλάχιστον προς το παρόν…

***

Κόπηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το εμπορικό και ψυχαγωγικό υπερ-κέντρο που σχεδιάζεται στα όρια Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης. Ο λόγος είναι ότι, μεταξύ άλλων, της έλειπαν βασικά περιβαλλοντικά στοιχεία!

Στα αξιοσημείωτα της σχετικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου η απουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, που άφησε μόνο του τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Στράτο Σαραούδα, να μάχεται την απόρριψη της ΣΜΠΕ. Η οποία μελέτη, βέβαια, θα επανέλθει, αφού -όπως απεκάλυψε ο κ. Σαραούδας- υπάρχει συμφωνία με την επενδύτρια εταιρεία να τη βελτιώσει, να συμπεριλάβει σε αυτήν ουσιαστικά ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο Μεταμόρφωσης και να την επαναφέρει.

Δύο ερωτήματα: Με πόσα ανταποδοτικά οφέλη θα γίνει περιβαλλοντικά αποδεκτή η επένδυση και πόσο θα ωφεληθούν οι πολίτες από αυτά;

***

Όποιος βρεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού θα νομίσει ότι ο Δήμος πρέπει να έχει τεράστιο θέμα με τα σχολεία του, αφού σπάνια λείπει κάποια αναφορά σε αυτά, συνοδευόμενη από την αντίστοιχη γκρίνια για ελλείψεις. Ωστόσο, αν παρακολουθήσει λίγο τη συζήτηση, θα καταλάβει ότι, τις περισσότερες φορές, η κουβέντα γίνεται για το… κάτι παραπάνω.

Όχι ότι λείπουν τα προβλήματα με κάποιες σχολικές υποδομές στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, αλλά αν τα συγκρίνουμε με όσα συμβαίνουν σε άλλους Δήμους του Βόρειου Τομέα, μάλλον πρόκειται για… πταίσματα. Εξάλλου, μόνο το στοιχείο που ακούστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση, διά στόματος του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου, ότι υπάρχουν τμήματα σχολείων με μέσο όρο 18 μαθητών, τα λέει όλα…

***

Ότι η διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι είναι ιδιαίτερα απαιτητική σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών της, σε βαθμό εξάντλησης κάποιες φορές, είναι λίγο πολύ γνωστό. Όπως, επίσης, είναι γνωστό ότι από αυτήν την εντατικοποίηση δεν εξαιρούνται ούτε τα διοικητικά στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου.

Όμως, οι πρόσφατες καταγγελίες του Συλλόγου Μηχανιών ΠΕ & ΤΕ του Δήμου για «απρεπείς συμπεριφορές» και «στοχοποίησή τους» από μέλη της διοίκησης είναι σοβαρές. Εξίσου σοβαρές είναι και αιτιάσεις που προβάλλει η δημοτική αρχή για τους λόγους που -κατά εκείνην- έχει προκληθεί ο όλος θόρυβος.

Λένε ότι, συνήθως, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Και η λύση κάπου εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί. Εξάλλου αυτό επιβάλλει το γεγονός ότι στην πόλη βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά έργα που θα απαιτήσουν την αγαστή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων για την απρόσκοπτη υλοποίησή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet