Από τη μία ο «Κλέων», από την άλλη ο ανεμιστήρας να… ανακατώνει παρατάξεις και κοινωνίες
Ενυπόγραφα

Από τη μία ο «Κλέων», από την άλλη ο ανεμιστήρας να… ανακατώνει παρατάξεις και κοινωνίες

Ολοκληρώνοντας την πρώτη ζεστή εβδομάδα του φετινού καλοκαιριού, με τα 40άρια να ταλαιπωρούν πολλές περιοχές της χώρας, το μυαλό όλων εύλογα… τρέχει σε παραλίες, μπάνια και δροσερά ποτά.

Δυστυχώς, για κάποιους τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι αυτοδιοικητικοί προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τις ελάχιστες ημέρες που απέμειναν μέχρι το τέλος του Ιουλίου, ώστε να εγκαινιάσουν τα εκλογικά κέντρα τους, να συμπληρώσουν τις λίστες των υποψηφίων τους και να παραμείνουν στον… αφρό της επικαιρότητας, προκειμένου και οι πολίτες να τους θυμηθούν στις κάλπες του Οκτωβρίου.

Από κοντά και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι αναγκαστικά μένουν «καρφωμένοι» μπροστά στους υπολογιστές τους, καταγράφοντας τα ορθόδοξα και ανορθόδοξα και τούτης της προεκλογικής περιόδου. Και δεν είναι λίγα…

***

Παράλληλα, βέβαια, «τρέχουν» και αρκετά ενδιαφέροντα κοινωνικά ζητήματα, τα οποία δυστυχώς πολλές φορές «καίγονται» στον βωμό μικρο-παραταξιακών σκοπιμοτήτων.

Έτσι, το θέμα του κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Αγία Παρασκευή και η δικαστική προσφυγή του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» Γιάννη Μυλωνάκη κατά της απόφασης προκάλεσαν τα ειρωνικά σχόλια του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ίδια συνεδρίαση χαμός έγινε και με την -τρίτη στη σειρά- συζήτηση για το πού θα μπουν τα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες της πόλης, με τον δήμαρχο να τραβά -για άλλη μια φορά- τα άκρα, αγνοώντας κάθε πρόταση από πλευράς αντιπολίτευσης.

***

Προβλήματα με τα ΕΛΤΑ έχει και ο γειτονικός της Αγίας Παρασκευής Δήμος, αφού κι εκεί έκλεισε το κατάστημα του Παπάγου, με αποτέλεσμα όσοι εξυπηρετούνταν από αυτό να πρέπει τώρα να περπατήσουν περίπου δύο χιλιόμετρα ώστε να φθάσουν στο αντίστοιχο του Χολαργού. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη δυσφορία του στους αρμόδιους υπουργούς, αλλά αμφιβάλλουμε αν αυτό θα αλλάξει την απόφαση της εταιρείας…

Βέβαια, ο Ηλίας Αποστολόπουλος έχει μεγαλύτερους πονοκεφάλους, καθώς οι κάτοικοι στην περιοχή της πλατείας 28ης Οκτωβρίου στον Παπάγο επιμένουν να αντιστέκονται στο ξήλωμα της πλατείας τους, για να δημιουργηθεί στη θέση της σχολικό συγκρότημα.

Ούτε τα επιχειρήματα του δημάρχου και της σχολικής κοινότητας, ούτε η πρόσφατη παρουσία των ΜΑΤ και οι συλλήψεις φαίνεται να τους πείθουν γιατί θα πρέπει ένας χώρος αναψυχής -γιατί έτσι λειτουργούσε τις τελευταίες πολλές δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι ήταν χαρακτηρισμένος για χώρος σχολείου- θα πρέπει τώρα να αποψιλωθεί και να γίνει τσιμέντο (2.240 τ.μ. είναι το κτίσμα που θα ανεγερθεί εκεί).

Δύσκολο το «παζλ» για τον δήμαρχο και, μάλιστα, ενόψει δημοτικών εκλογών…

***

Χάρης Ρώμας, Ρομά, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση έγιναν ένα κουβάρι τις τελευταίες μέρες στο Χαλάνδρι. «Μήλον της έριδος» η μετεγκατάσταση των Ρομά σε κάποια ιδιόκτητα οικόπεδά τους σε περιοχή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

Δηλαδή, η… παρ’ ολίγον μετεγκατάσταση, αφού όταν η εκεί δημοτική αρχή και οι κάτοικοι είδαν να καταφθάνουν οι οικίσκοι για τη διαμονή των Ρομά «ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε». Έπεσαν και… γαλλικά, ενώ δεν έλειψαν και οι ρατσιστικές απειλές.

Σίγουρα καταδικαστέες πρακτικές. Πλην όμως, εάν αληθεύει ότι η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου δεν είχε ενημερώσει τη συνάδελφη αρχή για τη μετεγκατάσταση -έστω κι αν αυτή ήταν νόμιμη- τότε φέρει και η ίδια μερίδιο ευθύνης για ό,τι έγινε και ό,τι -πιθανότατα- ακολουθήσει.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η συμβίωση με τους Ρομά δημιουργεί συχνά πολλά προβλήματα και κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσής τους θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, ευαισθησία και σε καμία περίπτωση εν κρυπτώ…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet