Ενυπόγραφα

Ατομική ευθύνη: 150 ευρώ – Κουλτούρα συναλλαγής: Ανεκτίμητη αξία!

Καλή είναι η επίκληση της ατομικής ευθύνης, αλλά στην Ελλάδα εάν δεν δώσεις και το «μπαξίσι» σου δουλειά δεν γίνεται! Κάπως έτσι θα σκέφθηκαν τα «φωτισμένα» μυαλά της κυβέρνησης που αποφάσισαν να… πριμοδοτήσουν νέους συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας προκειμένου να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους απέναντι στους εαυτούς τους και την κοινωνία. Να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Για να ρίξουν, δε, και λίγο ακόμη στάχτη στα μάτια των υπολοίπων ιθαγενών και να μην κατηγορηθούν για απλή δωροδοκία, έβαλαν και λίγο Πολιτισμό και λίγο στήριξη της αγοράς στην όλη «σύλληψη» (δεν μπαίνω στον πειρασμό να γράψω υπό ποία έννοια χρησιμοποιείται ο όρος…).

Οι νέοι μας, ως Έλληνες πολίτες, υποχρεούνται να ανταποκρίνονται και στις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη συγκεκριμένη ιδιότητα. Χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς καμία άλλη προνομιακή μεταχείριση.

Όσο για τα μηνύματα, αυτά είναι πολλαπλά προς το σύνολο της κοινωνίας:

Μήνυμα 1ο: Οι συνεπείς πάντοτε είναι τα μεγάλα κορόιδα και από πάνω καλούνται να πληρώσουν  τα όποια «δωράκια» στους ασυνεπείς (διαχρονική αξία στην Ελλάδα).

Μήνυμα 2ο:  Μην λαμβάνετε ποτέ υπόψη σας τι λένε οι κυβερνήσεις. Τα όποια μέτρα είναι για τα συνήθη κορόιδα που σπεύδουν να τα τηρήσουν. Για τους υπόλοιπους κάτι θα… βρεθεί και θα τα αποφύγουν.

Μήνυμα 3ο:  Η ατομική ευθύνη στις ηλικίες 18-25 πρέπει να είναι ανταποδοτική. Τι να σου κάνουν κι αυτά τα έρμα τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Θέλουν κι αυτά τον χρόνο τους μέχρι να καλλιεργήσουν την Αριστεία…

Μπορείτε να συμπληρώσετε όσα όλα μηνύματα επιθυμείτε. Εξάλλου, ο κατάλογος θα παραμείνει ανοιχτός, τουλάχιστον όσο αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τέτοιου είδους συμπεριφορές από τους κυβερνώντες μας (και, βέβαια, όχι μόνο τους σημερινούς – άκουσα κάτι για νέα κοινωνικά συμβόλαια, με 800 ευρώ κατώτατο μισθό και 7ωρο εργασίας και μου ξύπνησαν μνήμες Θεσσαλονίκης, με τα μη διαπραγματεύσιμα «μανιφέστα»…).

Και μια διευκρίνιση, για να αποφύγουμε άσκοπες παρανοήσεις: Η στήλη δεν έχει κάτι εναντίον των νέων ανθρώπων. Ωστόσο, θεωρεί ότι από τη στιγμή που λογίζονται ως ενήλικες, ψηφίζουν και έχουν κάθε δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες, υποχρεούνται να ανταποκρίνονται και στις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη συγκεκριμένη ιδιότητα. Χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς καμία άλλη προνομιακή μεταχείριση.

Όποιος προσπαθεί να «νοθέψει» αυτή τη στάση, μέσω συναλλαγών και δοσοληψιών, απλούστατα διαμορφώνει και τις επόμενες γενιές με την ίδια νοσηρή λογική που διακατέχει τις σημερινές. Δηλαδή, όλους εμάς και, κυρίως, όσους μας κυβερνούν. Αν αυτό επιδιώκουμε, τότε είμαστε σε καλό δρόμο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet