Βράχο βράχο τον καημό μου τον μετράω και πονώ…
Φωτογραφία: pexels.com/Ajay Singh
Ενυπόγραφα

Βράχο βράχο τον καημό μου τον μετράω και πονώ…

Την… τιμητική της είχε η Αγία Παρασκευή (και) αυτή την εβδομάδα, αφού το έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου δείχνει να έχει κολλήσει για τα καλά. Ο εργολάβος αρνείται να προχωρήσει -και μάλιστα απειλεί με διάλυση της εργολαβίας- αν δεν πληρωθεί «έξτρα» για τα βράχια που βρέθηκαν, η Περιφέρεια Αττικής (φορέας υλοποίησης του έργου) θεωρεί ότι τον λογαριασμό πρέπει να τον πληρώσει ο Δήμος, ο Δήμος ζητά τα χρήματα από τον υπουργό Ανάπτυξης και το ζήτημα τραβά…

Τελικώς, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος έδωσε και συνέντευξη Τύπου για το όλο θέμα, μπήκε μπροστά «εγγυητής», αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα πληρώσει σε δόσεις ο Δήμος το επιπλέον ποσό, που μπορεί να φθάσει και το 1,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να υπογράψει τη συμπληρωματική σύμβαση με τον εργολάβο για να συνεχιστεί το έργο.

Βράχο βράχο τον καημό μου τον μετράω και πονώ…

***

Το τραγικό συμβάν στις Σέρρες, με τον θάνατο ενός μικρού μαθητή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σχολείο, κινητοποίησε εκ νέου τις σχολικές κοινότητες και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Σύλλογοι γονέων σε πολλούς Δήμους της περιοχής, με ανακοινώσεις τους, κάνουν λόγο για πολλά και σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτήρια, που απειλούν την ασφάλεια των μαθητών.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κάποιοι γονείς σε μία από αυτές τις ανακοινώσεις, «δεν είναι ατύχημα η παραμέληση των σχολικών μονάδων, είναι συνειδητό έγκλημα».

Έχουν άδικο; 

***

«Απόνερα» στα Βόρεια, όμως, είχαμε και από ένα άλλο τραγικό συμβάν, αυτό του πυροβολισμού 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Οι Ρομά ανά την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί, καίγοντας καταστήματα και λεωφορεία, πυροβολώντας κατά αστυνομικών, και όχι μόνο, και απειλώντας ότι εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα γίνουν χειρότερα…

Μικρότερης έκτασης και έντασης (ευτυχώς) είναι οι αντιδράσεις που είχαμε και στο Χαλάνδρι, όπου στην περιοχή του Νομισματοκοπείου έχουμε ακόμη καταυλισμό με Ρομά, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις έκλεισαν για λίγη ώρα τη Λεωφόρο Μεσογείων, καίγοντας ελαστικά και προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι ότι και σε αυτήν την περίπτωση έχει αρχίσει να λειτουργεί ένας ακόμη κοινωνικός αυτοματισμός. Διαβάζοντας κάποιος τα -κυρίως ρατσιστικά- σχόλια κάτω από τις σχετικές αναρτήσεις σε διάφορες δημόσιες ομάδες… ανατριχιάζει.

Λίγη ψυχραιμία και από τις δύο πλευρές δεν θα έκανε κακό. Ίσως μάλιστα να μας γλίτωνε και από νέες περιπέτειες…

***

Μια επίσκεψη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στο «Παίδων Πεντέλης» αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, τα οποία ωστόσο όσο κι αν αναδεικνύονται μάλλον δεν καταφέρνουν να… ιδρώσουν το αυτί κάποιων.

Και τα σημαντικότερα προβλήματα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, δεν είναι αυτά της έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων, που κάνουν «Γολγοθά» την καθημερινότητα γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η φιλοξενία των παιδιών μετά από εισαγγελικές παραγγελίες. Τα εν λόγω παιδιά, όπως τονίζει η Ένωση, «απλώς… παραμένουν σε έναν διαμορφωμένο χώρο εντός του κεντρικού κτηρίου του νοσοκομείου, μόνα τους, χωρίς φύλαξη, χωρίς φροντίδα, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς απασχόληση, χωρίς προστασία. Για μήνες!»

Το αποτέλεσμα είναι, πλην των άλλων, καταστροφές, βανδαλισμοί και συμπλοκές, για κάποιες εκ των οποίων χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και όχι μόνο μία φορά.

Προφανώς και σε αυτήν την περίπτωση εάν συμβεί κάτι τραγικό θα πρόκειται περί… ατυχήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet