Βροντές στην Πεντέλη, Πειραματισμοί στο Μαρούσι και… διαρροές που συνενώνουν
Φωτογραφία: freepik.com
Ενυπόγραφα

Βροντές στην Πεντέλη, Πειραματισμοί στο Μαρούσι και… διαρροές που συνενώνουν

Αστράφτει και βροντά στην Πεντέλη. Οι σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής στο Πεντελικό όρος συνασπίζουν απέναντι την αντιπολίτευση, η οποία κατηγορεί τη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά για κατακερματισμό των έργων και «βιομηχανία» απ’ ευθείας αναθέσεων, που προσπαθεί να… περάσει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο δεν διαθέτει την πλειοψηφία. Έτσι, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν πλέον τη σύγκληση του Σώματος προκειμένου να συζητηθούν όλα όσα σχεδιάζονται στο Πεντελικό και κυρίως οι όροι με τους οποίους θα υλοποιηθούν.

***

Πώς απαντά η διοίκηση του Δήμου; Με την προσφιλή τακτική της˙ κάθε φορά που δέχεται συντονισμένα «πυρά» από την αντιπολίτευση, «βγάζει στον αέρα» κι ένα φιλόδοξο σχέδιο. Αυτή τη φορά, βέβαια, το στοίχημα που βάζει είναι πολύ μεγάλο και εάν το κερδίσει, τα οφέλη θα είναι πολλά για το σύνολο του Δήμου.

Ποιος είναι αυτός ο νέος στόχος; Να μετατραπεί ο Δήμος Πεντέλης σε κλιματικά ουδέτερος έως το 2030. Η πολιτική δέσμευση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση έγινε το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα Μελίσσια, και στην οποία η παρουσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν κάτι παραπάνω από… ηχηρή.

***

Η απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για τα πειραματικά σχολεία, η οποία αναστάτωσε και τη σχολική κοινότητα στο Μαρούσι αναφορικά με το 1ο Γυμνάσιο της πόλης, «έπεσε» στο ΣτΕ, μετά από προσφυγή των γονιών του 1ου Δημοτικού, αλλά μάλλον πρόκειται για νίκη άνευ αντικρίσματος. Κι αυτό καθώς η υπουργός, με νέα απόφασή της, «επανα-χαρακτηρίζει» ως πειραματικό το σχολείο, παρακάμπτοντας την απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας.

«Πώς να δικαιολογήσεις στις/στους μαθήτριες/μαθητές σου από τις/τους οποίες/οποίους απαιτείς να συμμορφώνονται με τις δικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση και η κα Υπουργός Παιδείας αρνούνται να εφαρμόσουν και να συμμορφωθούν με τα παραπάνω;» αναρωτιέται ο δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου και πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πολυχρονιάδης και ποιος να του απαντήσει…

***

Όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές κάλπες του Οκτωβρίου, τόσο και αρχίζουν να αυξάνουν οι… εμπιστευτικές διαρροές δημοσκοπήσεων προς τους δημοσιογράφους. Μόνο που τα νούμερα και οι τάσεις κάθε μέτρησης προσαρμόζονται αναλόγως την πηγή της διαρροής.

Τι νόημα έχει αυτό το «παιχνίδι»; Σίγουρα όχι να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι, αφού αυτοί θα αργήσουν να μπουν στο προεκλογικό κλίμα. Άρα, η μόνη ορατή σκοπιμότητα φαίνεται να είναι ο επηρεασμός των διάσπαρτων μικρών συνδυασμών, οι επικεφαλής των οποίων μοιραία θα αναζητήσουν ισχυρότερους συνασπισμούς, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν είναι πια ευνοϊκός για μοναχικές πορείες. Και ήδη οι πρώτες συνενώσεις ξεκίνησαν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet