Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης…
Φωτογραφία: freepik.com
Ενυπόγραφα

Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης…

Ένταση και αχρείαστες κόντρες πάνω στις στάχτες στα Βριλήσσια

Οι πυρκαγιές έσβησαν στα βόρεια της Αττικής, οι στάχτες όμως που άφησαν πίσω τους κρύβουν πολλές σπίθες που απειλούν με «αναζωπυρώσεις». Μία από αυτή ήδη έλαβε χώρα στα Βριλήσσια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε ένας πρώτος απολογισμός του καταστροφικού περάσματος της πυρκαγιάς από την περιοχή. Οι πύρινες φλόγες αφαίρεσαν τη ζωή μιας εργαζόμενης, κατέστρεψαν περιουσίες, μείωσαν το πράσινο, αλλά και έφεραν στο φως χρόνιες πολεοδομικές παθογένειες σε συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου.

Όλα αυτά συζητήθηκαν, εν μέσω έντασης, στην πολύωρη συνεδρίαση του Σώματος, από την οποία πάντως αν κάτι έμεινε ήταν η -γεμάτη υπονοούμενα και προσωπικούς χαρακτηρισμούς- κόντρα του δημάρχου Γιάννη Πισιμίση με τον δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης και μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο.

Αν ο δήμαρχος παρακολουθήσει το βίντεο της συνεδρίασης στο επίμαχο σημείο ίσως σκεφτεί ότι θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να είχε διαχειριστεί κάπως διαφορετικά την κατάσταση…

Δεν είναι ακόμη… ώριμο το Δ.Σ. Πεντέλης να συζητήσει για την πυρκαγιά

Αντιθέτως, στην Πεντέλη η δημοτική αρχή «ανακάλυψε», παραμονή της αντίστοιχης κρίσιμης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο Δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όλες οι δυνάμεις πρέπει να στραφούν στην επούλωση των πληγών της πόλης (όλα αυτά δεν ίσχυαν για τη συνεδρίαση της 19ης Αυγούστου ή τότε υπήρχαν πιο «κρίσιμες» αποφάσεις να ληφθούν;). Έτσι, η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου ζήτησε από τον πρόεδρο του Σώματος Όθωνα Δημοσθένους να μεταθέσει χρονικά τη συνεδρίαση για τις 16 Σεπτεμβρίου, αίτημα που εκείνος απεδέχθη. Εξάλλου, όπως και η ίδια επικαλείται στη σχετική επιστολή που απέστειλε στον κ. Δημοσθένους, πρέπει πρώτα να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης και μετά να γίνει «ουσιαστική συζήτηση» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί, όπως λέει, «αυτό έχει πραγματικά ανάγκη ο Δήμος μας αυτή την περίοδο για να επουλώσει γρήγορα τις πληγές του από την καταστροφική πυρκαγιά, και όχι να αναλωθεί σε ατέρμονες “μάχες” παραταξιακών χαρακωμάτων, που δεν λύνουν τα προβλήματα και αποπροσανατολίζουν τους δημότες».

Μάλιστα. Για να καταλάβουμε, δεν συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο επειδή η δήμαρχος προδικάζει ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα αναλωθούν σε ανούσιες αντιπαραθέσεις; Αλήθεια, ποιες «αντιπαραθέσεις» θα θεωρούσε «ουσιαστικές» η κ. Κοσμοπούλου; Και τι νόημα έχει να κληθούν σε έναν μήνα οι δημοτικοί σύμβουλοιο να συζητήσουν για ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης», το οποίο θα έχει προαποφασιστεί ερήμην τους;

Περίεργες αντιλήψεις για τον ρόλο και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνεται να έχει η δημοτική αρχή…

Δεν λέει να… χωνέψει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αγία Παρασκευή ο Β. Ζορμπάς

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά στην Αγία Παρασκευή ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δεν λέει να… χωνέψει το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός του δεύτερου γύρου και πως τελικώς το νήμα έκοψε ο Γιάννης Μυλωνάκης. Σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκει αφορμές για να επιτεθεί στον νυν δήμαρχο, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο εκλογής του, αλλά και εκφράζοντας τη βαθιά πικρία του για τον γαλάζιο κομματικό χώρο του.

Έτσι, στη συνεδρίαση του Σώματος την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στο πλαίσιο μια ακόμη αψιμαχίας με τον Γ. Μυλωνάκη, ο κ. Ζορμπάς ξέσπασε, αναφέροντας: «Τα πολιτικά ρετάλια της Ν.Δ. που σε στήριξαν και βγήκες δήμαρχος δεν θα υπάρχουν το 2028 (σ.σ. ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών)».

Βέβαια, ο Γ. Μυλωνάκης δεν έχασε την ευκαιρία να… τσιγκλίσει περαιτέρω τον πρώην δήμαρχο, λέγοντάς του ότι ήταν «η καταστροφική πολιτική που ακολούθησε στον Δήμο» αυτή που τον έθεσε εκτός μάχης, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες πλέον του έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη».

Όμορφα περνούν εκεί, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής…

Δεν… καθάρισαν με τις καθαρίστριες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πληθαίνουν οι καταγγελίες δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης κατά του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριου Ψυχάλη για επίδειξη από μέρους του αλαζονικής συμπεριφοράς κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάτι ανάλογο έγινε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης 27 Αυγούστου για το θέμα των 15 απολυμένων σχολικών καθαριστριών. Εν μέσω διαξιφισμών και έντασης, κάθε πλευρά εξάντλησε τα πολιτικά βέλη της, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Η μεν διοίκηση επιμένει ότι τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά οσονούπω, θα υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων. Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, υποστηρίζει το αντίθετο. Τελικός «διαιτητής» θα είναι η πραγματικότητα, την οποία θα διαπιστώσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε λίγες ημέρες. Εκεί θα κριθούν όλοι…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet