Ενυπόγραφα

Εμβολιασμοί με το ζόρι, τακτικές ράβε-ξήλωνε και φίδια που βγαίνουν από τις τρύπες τους…

Έχουν που έχουν μειωθεί οι πρόθυμοι να εμβολιασθούν, έρχεται και η απροθυμία ορισμένων υπαλλήλων εμβολιαστικών κέντρων να εργαστούν τα Σάββατα για να μας… αποτελειώσει. Η ιστορία δημότη που έγινε «μπαλάκι» μεταξύ των Κέντρων Υγείας Ν. Ιωνίας και Χαλανδρίου για να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της, η οποία δυστυχώς έπεφτε Σάββατο, μας ξεπερνά.

Θα ρίξουν άραγε καμιά ματιά οι αρμόδιοι ή μπα;

Πάντως, γενικώς στους εμβολιασμούς καταφέραμε να ακυρώσουμε τις καλές επιδόσεις του πρώτου κύματος, τότε που είχαμε να λέμε για τους ελάχιστους νεκρούς σε σχέση με άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα, ξεπεράσαμε σε νεκρούς ακόμη και τη Σουηδία, που ουδέποτε πήρε τα δικά μας «αυστηρά» μέτρα απαγορεύσεων. Παράλληλα, οι ημερήσιοι αριθμοί θανάτων στη χώρα μας ξεπερνούν κατά πολύ, για παράδειγμα, αυτών της Ολλανδίας.

Μήπως κάτι κάνουμε λάθος ή μπα;

***

Και μιας και ο λόγος για τους εμβολιασμούς, δυστυχώς στο κενό έπεσε η προσπάθειά μας να πληροφορηθούμε τον αριθμό των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν εμβολιασθεί. Την… περιέργειά μας είχε εξάψει πρόσφατη δήλωση του αντιδημάρχου Στέφανου Τσιπουράκη (γιατρού στο επάγγελμα) στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάτι λιγότερο από το 1/3 των εργαζομένων στον Δήμο είχαν… τσιμπηθεί. Τότε είχε ειπωθεί ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος, αλλά δεν είχε δηλωθεί ηλεκτρονικώς, κάτι που θα γινόταν τις επόμενες μέρες.

Έναν μήνα αργότερα επικοινωνήσαμε με τον Δήμο και ζητήσαμε να μάθουμε τον συγκεκριμένο αριθμό, αλλά μας ειπώθηκε ότι αυτός είναι μη κοινοποιήσιμος. Άρα, θα μείνουμε με την απορία…

***

Αυτό το απίστευτο «πανηγυράκι» με τον προγραμματισμό των έργων υποδομής από τις εταιρείες στους διάφορους Δήμους θα λήξει κάποτε; Αυξάνουν οι καταγγελίες από πλευράς δημοτικών αρχών, είτε ότι οι εργολάβοι των συγκεκριμένων εταιρειών ανοίγουν παντού τρύπες, που τις αφήνουν ανοιχτές και φεύγουν, είτε ότι έρχονται και σκάβουν σε προσφάτως ασφαλτοστρωμένους δρόμους, τους οποίους και φυσικά καταστρέφουν.

Στις δε προσπάθειες των δημοτικών αρχών να ενημερωθούν εγκαίρως για το ποια έργα προγραμματίζουν οι εν λόγω εταιρείες στις επικράτειές τους, οι περισσότερες εκ των τελευταίων απαξιούν να απαντήσουν…

Μήπως να οργανωθούμε παιδιά, γιατί αυτά τα ράβε-ξήλωνε στο τέλος τα πληρώνουμε εμείς, οι δημότες;

***

Η φασιστική επίθεση εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ -και όχι μόνο- στο Ηράκλειο Αττικής, μετά τα αντίστοιχα θλιβερά γεγονότα της Θεσσαλονίκης, έρχονται με τον πλέον ανησυχητικό τρόπο να μας υπενθυμίσουν ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με τα νεοναζιστικά κατάλοιπα (και ούτε πρόκειται σύντομα). Γι’ αυτό και η υιοθέτηση των εξισωτικών… λογικών, που πρεσβεύει η θεωρία των δύο άκρων, μάλλον δεν βοηθά.

Αντιθέτως, θα βοηθούσε η υποδειγματικότερη επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας σε ανάλογα συμβάντα, κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση του Ηρακλείου Αττικής. Και, δυστυχώς, κάθε τέτοια συμπεριφορά εκλαμβάνεται από τους αμετανόητους ακροδεξιούς ως σήμα ανοχής, που τους κάνει να αποθρασύνονται περισσότερο.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Γιατί, τουλάχιστον στο Ηράκλειο, έχουμε μπροστά μας δύσκολες επετείους, όπως αυτή της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής που συνέβη στην πόλη τον Νοέμβριο του 2013…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet