Ενυπόγραφα

Επισκέψεις στο Ηλιακό Χωριό, συνεστιάσεις στην Αγία Παρασκευή, σεξιστικές συμπεριφορές στη Νέα Ιωνία…

Η ταλαιπωρία των κατοίκων του -υποτίθεται- πρότυπου οικισμού στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης κρατά χρόνια. Η πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΟΑΕΔ, ΕΥΔΑΠ και Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για το προβληματικό αποχετευτικό δίκτυο, μπορεί να χαιρετίστηκαν από τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, αλλά δεν φαίνεται να καθησύχασαν και τους κατοίκους.

Αντιθέτως, ο τοπικός σύλλογος πνέει μένεα κατά της δημοτικής αρχής, την οποία κατηγορεί ότι -πέραν των φωτογραφήσεων και των δελτίων Τύπου- έχει εγκαταλείψει τον οικισμό στην τύχη του. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ανακοινώσεις παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες ζητούν από τη διοίκηση Μαυρίδη ουσιαστικές δράσεις στήριξης του Ηλιακού Χωριού.

***

Αυτοδιοικητική μάζωξη, και όχι μόνο, πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, σε ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής. Ήταν μια συγκέντρωση «μεταξύ φίλων» και «ανθρώπων που έχουν προσφέρει στην Αυτοδιοίκηση», όπως ανέφερε ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη βοήθεια που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο σε ό,τι αφορά την προώθηση μεγάλων έργων στην πόλη.

Κάτι που άκουσε ευχάριστα ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βρέθηκε στη συνεστίαση, σπεύδοντας να προεξοφλήσει ότι με τον Βασίλη Γιαννακόπουλο θα συμπορευτούν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το ενδιαφέρον στην εκδήλωση ήταν ότι είδαμε να κάθονται στο ίδιο τραπέζι τοπικά στελέχη τόσο από τον χώρο της Ν.Δ., όσο και από αυτόν του ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ.

Από πλευράς διοίκησης του Δήμου πήρε το μάτι μας τους αντιδημάρχους Βασίλη Σάρκουλα, Διονύση Λέκκα και Νίκο Ζόμπολα, όχι όμως και τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά.

***

Μια ιδιαίτερη διάσταση έδωσε στην Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών η δήμαρχος Νέας Ιωνίας. Η κ. Δέσποινα Θωμαΐδου επέλεξε τη συγκεκριμένη αφορμή για να καταγγείλει τη «σεξιστική συμπεριφορά» ορισμένων συναδέλφων της στο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στο πρόσωπό της.

«Ανοίκειοι και σεξιστικοί χαρακτηρισμοί εκτοξεύονται προς τον θεσμό της δημάρχου, μόνο και μόνο επειδή είναι Γυναίκα» ανέφερε η δήμαρχος στον προσωπικό λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και, εάν ισχύει η καταγγελία της, μάλλον οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν να πάρουν θέση…    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet