«Εύφλεκτες» συνθήκες σε Μεταμόρφωση, Μαρούσι και Χαλάνδρι, ενώ η δύσκολη αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε…
Ενυπόγραφα

«Εύφλεκτες» συνθήκες σε Μεταμόρφωση, Μαρούσι και Χαλάνδρι, ενώ η δύσκολη αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε…

Φαίνεται ότι εξαντλήθηκε η ανοχή του Δήμου Μεταμόρφωσης προς τους όμορους Δήμους σε ό,τι αφορά την υποδοχή εγκαταστάσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους. Μετά την «πόρτα» στο Μαρούσι, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα το αμαξοστάσιο και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που λειτουργεί στην περιοχή ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Η συζήτηση στο Σώμα υπήρξε έντονη, με την αντιπολίτευση να επικρίνει σφόδρα τον δήμαρχο Στράτο Σαραούδα για τη μέχρι σήμερα… χαλαρή του στάση, αλλά και να στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «το πάρτι τελείωσε» και η Μεταμόρφωση δεν θα γίνει ο «σκουπιδότοπος» άλλων Δήμων.

Άλλη μια περίπτωση που αποδεικνύει περίτρανα ότι η διαχείριση των απορριμμάτων μόνο κεντρικά μπορεί να επιλυθεί, αφού όσο παραμένει σε διαδημοτικό επίπεδο θα προκαλεί τριβές, συγκρούσεις και τοπικούς «εμφυλίους»…

***

Η απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως να μετατρέψει το 1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αμαρουσίου σε Πειραματικό έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία και έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων έχουν σηκώσει ψηλά το θέμα, απαιτώντας να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση, που κατά τους ίδιους θα… εξορίσει μαθητές σε όμορα σχολικά συγκροτήματα, επιφέροντας γενικότερη υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και σημαντικές επιβαρύνσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Από την άλλη, η μείζων αντιπολίτευση, η οποία εκπροσωπείται από την παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, του Γιώργου Καραμέρου, επιχειρεί να στριμώξει πολιτικά τον κ. Αμπατζόγλου, αφού τον καλεί να εναντιωθεί στην απόφαση της πολιτικά ομογάλακτής του υπουργού.

Δύσκολη εξίσωση για τον δήμαρχο Αμαρουσίου, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να τετραγωνίσει τον κύκλο…

***

Ένα κυλικείο στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου και η σύμβαση που το… ακολουθεί («αμαρτωλή και «πελατειακή» κατά τη διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου) έχει «ανάψει τα αίματα» στην πόλη.

Η παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση (του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση, η οποία πλέον έχει επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού), δέχεται τα πυρά της νυν διοίκησης για τους χειρισμούς της στο όλο θέμα και τα επιστρέφει με τον δικό της τρόπο, αφ’ ενός προκαλώντας τον κ. Ρούσσο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εάν έχει στοιχεία στα χέρια του και αφ’ ετέρου κάνοντας κι αυτή λόγο για «φωτογραφικές» κινήσεις της τωρινής δημοτικής αρχής.

Δεν ξέρουμε πού βρίσκεται η αλήθεια, αλλά ο τόνος της αντιπαράθεσης μάλλον επιβεβαιώνει ότι έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο και αρχίζουν να… βγαίνουν σκελετοί από τις ντουλάπες.

***

Εν τω μεταξύ μπήκαμε και επίσημα σε αντιπυρική περίοδο και οι Δήμοι αρχίζουν να συγκαλούν συχνότερα τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας, προσπαθώντας -σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Συνδέσμους Δήμων- να καταρτίσουν αποτελεσματικά σχέδια προστασίας του περιαστικού πρασίνου τους.

Σχέδια που ειδικά φέτος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένα αφού, όπως αναφέρει επίμονα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Βλάσσης Σιώμος,  η τρέχουσα αντιπυρική περίοδος αναμένεται πολύ δύσκολη, καθώς έχουν σωρευτεί μεγάλες ποσότητες κλαδιών και άλλης εύφλεκτης ύλης, με τον κίνδυνο πρόκλησης κάποιας πυρκαγιάς να είναι… πανταχού παρών.

Μαζί με τους Δήμους, ας βάλουμε πλάτη κι εμείς, οι πολίτες, καθαρίζοντας τα οικόπεδά μας και αποφεύγοντας κάθε δράση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το λιγοστό και τόσο πολύτιμο πράσινο στις πόλεις μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet