Η επόμενη εκλογική μέρα προκαλεί αναστατώσεις και ερωτήματα στα… Βόρεια
Φωτογραφία: freepik.com
Ενυπόγραφα

Η επόμενη εκλογική μέρα προκαλεί αναστατώσεις και ερωτήματα στα… Βόρεια

Το προηγούμενο σχόλιό μας για πιθανή πολιτική αποστράτευση του Γιάννη Σταθόπουλου στην Αγία Παρασκευή, μετά την ήττα του στον δεύτερο γύρο των εκλογών από τον Γιάννη Μυλωνάκη, προκάλεσε την αντίδραση του τέως δημάρχου, ο οποίος ξεκαθάρισε στο «Ε» ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών και κατά τη νέα δημοτική περίοδο. Αν και εκκρεμεί η συνεδρίαση των οργάνων του συνδυασμού, ο ίδιος θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κάποια αντίρρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Και για να το λέει κάτι θα ξέρει…

***

Η εκλεγμένη δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου προφανώς και έχει ξεκινήσει την ενημέρωσή της ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της από την 1η Ιανουαρίου 2024, έστω κι αν τελεί εν αναμονή για την έκβαση του αιτήματος επανελέγχου των ψηφοδελτίων που κατέθεσε η παράταξη του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έμεινε εκτός δεύτερου γύρου για μόλις δύο ψήφους. Ωστόσο, μία επιστολή που απέστειλε η νυν δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά στην κ. Κοσμοπούλου, και την οποία κοινοποίησε, μας κάνει να φανταζόμαστε ότι μάλλον η ενημέρωση της εκλεγμένης δημάρχου έχει αναστατώσει κάπως τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αντιγράφουμε δύο από τις προτάσεις της επιστολής:

«Τα στελέχη και οι υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα και έργο να διεκπεραιώσουν, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα ο Δήμος, να προχωρούν τα δεκάδες έργα και παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και να διεκδικούνται νέες χρηματοδοτήσεις». 

«Με τα παραπάνω (σ.σ. παραχώρηση γραφείου στο δημαρχείο και αποστολή έγγραφων αιτημάτων στον γ.γ. του Δήμου Γιώργο Καρβουνάκη, ο οποίος και θα φροντίζει για τις συναντήσεις της κ. Κοσμοπούλου με τις υπηρεσίες) διασφαλίζονται, τόσο η πλήρης ενημέρωσή σας, όσο και η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου».

Σε ρόλο playmaker ο γενικός και να δούμε πώς θα μοιράσει το παιχνίδι…

***

Μαρίνα Πατούλη, Νικηφόρος Κωνσταντίνου και Παναγιώτης Ιωάννου συνέπραξαν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης προκειμένου να στηριχθεί ο εκλεγμένος, πλέον, δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης, και να μη διαβεί την πόρτα του δημαρχείου ο Γρηγόρης Λέων. Λίγες μέρες μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, η παράταξή του γνωστού ιατροδικαστή επικαλείται δημοσίευμα που συμπεριλαμβάνει τον κ. Ψυχάλη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αναρωτιέται για τους προαναφερόμενους τρεις (προερχόμενους από τον κεντροδεξιό χώρο) υποστηρικτές του ποια είναι ακριβώς η προγραμματική τους συμφωνία, σε ποια σημεία και ποιες δράσεις βασίστηκε και αν συνεπάγεται κάποια «ανταλλάγματα» σε θέσεις και ρόλους για τα στελέχη τους.

Λέτε να απαντήσουν;

***

Τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνάντησε και τραπέζωσε ο Τάσος Γιαννακόπουλος λίγες ημέρες μετά τις εκλογές στο Μαρούσι. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, «οι άνθρωποι του συνδυασμού μοιράστηκαν ένα κλίμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα», ενώ υπήρξε και η δέσμευση για «ισχυρή και οργανωμένη αντιπολίτευση προς όφελος των δημοτών».

Το ερώτημα είναι πόσο ισχυρή μπορεί να είναι μία μείζων μειοψηφία που θα κατέχει 5 έδρες, σε ένα 35μελές Δημοτικό Συμβούλιο, όπου οι 21 έδρες ανήκουν στη διοίκηση…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet