Ενυπόγραφα

Η νίκη κατά της πανδημίας είναι στο χέρι μας, αρκεί να είναι και στη θέλησή μας…

Είχαμε δεν είχαμε, καταφέραμε, εξαιτίας μια μικρής -πλην θορυβώδους μειονότητας ηλιθίων- να χάσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι εξακολουθούν να το παίζουν «ασυμβίβαστοι» -μέχρι να τους χτυπήσει ο ιός, βέβαια, γιατί μετά θα κλαψουρίζουν για την κακή τους τύχη- οι υπόλοιποι θα πρέπει να υποστούμε ένα ακόμη, αναγκαίο μεν, επώδυνο, δε, μέτρο.

Ας είναι. Το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο και σημαντικό που μπροστά του η όποια ατομική ταλαιπωρία μοιραίως έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Αν είναι να καταφέρουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις ανθρώπινες απώλειες από την ανεξέλεγκτη διάδοση του κορωνοϊού «Covid-19», κάθε θυσία είναι αποδεκτή. Δεν μας περισσεύει κανείς. Καμία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να χαθεί άδικα.

Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε ευκολότερα τη συγκεκριμένη κρίση, απ’ ό,τι να είμαστε μόνοι.

Και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι και να μην τα περιμένουμε όλα από τη διοίκηση, κεντρική και τοπική. Σε αυτή τη σκληρή μάχη πρέπει να μπουν δυναμικά και οι τοπικοί σύλλογοι – φορείς, τα αθλητικά σωματεία, οι συλλογικότητες και οποιοσδήποτε άλλος μαζικός φορέας. Με διαρκείς επικοινωνίες με τα μέλη τους, μέσω τηλεφώνων, γραπτών μηνυμάτων, e-mail και οποιουδήποτε άλλου εξ αποστάσεως τρόπου, θα πρέπει να περνά το μήνυμα «Μένουμε σπίτι».

Και όχι μόνο αυτό. Επειδή ο βίαιος κατ’ οίκον περιορισμός προκαλεί ποικίλα ψυχολογικά προβλήματα σε πολλούς συνανθρώπους μας, εκτός από το κάλεσμα για παραμονή στους «τέσσερις τοίχους» των σπιτιών μας, καλό θα ήταν -όπου υπάρχει δυνατότητα- το μήνυμα να συνοδεύεται με χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα μπορούσαν να κυλήσουν δημιουργικά οι πολλές ώρες της ιδιόμορφης αυτής απομόνωσής μας.

Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε ευκολότερα τη συγκεκριμένη κρίση, απ’ ό,τι να είμαστε μόνοι. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο κάθε μαζικός φορέας να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του, συμβάλλοντας στην εθνική  προσπάθεια να βγούμε με τις λιγότερες απώλειες από τη φονική πανδημία.

Είναι στο χέρι μας, αρκεί να είναι και στη θέλησή μας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet