Κλείσιμο παιδικών σταθμών, παραιτήσεις με… ουρές, σκανδαλολογία, αλλά στο βάθος υπάρχει ελπίς
Ενυπόγραφα

Κλείσιμο παιδικών σταθμών, παραιτήσεις με… ουρές, σκανδαλολογία, αλλά στο βάθος υπάρχει ελπίς

Δεν τα πάει καλά με τις κοινωνικές δομές όπως φαίνεται ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς. Τη μία αφήνει να υποβαθμιστούν τα δημοτικά ιατρεία, την άλλη παρακολουθεί αμέτοχος το κλείσιμο παιδικών σταθμών…

Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση, η λύση του μισθωτηρίου του βρεφικού και παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από την πλευρά των συλλόγων γονέων, όσο και από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ζορμπάς, σε μία προσπάθεια αντιπερισπασμού, κατηγόρησε τη διοίκηση του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου ότι δεν φρόντισε να διασφαλίσει τη λειτουργία του σταθμού, καθώς το πρόβλημα με την επάρκεια του συγκεκριμένου χώρου από πλευράς προδιαγραφών είχε διαφανεί από το 2017.

Και άντε, να του δώσουμε ένα δίκιο. Όμως και ο ίδιος διοικεί την πόλη από τον Σεπτέμβριο του 2019. Γιατί δεν διόρθωσε εκείνος τα λάθη του προκατόχου του; Δεν ήταν αρκετό το χρονικό διάστημα των περίπου 32 μηνών;

***

Πέντε παραιτήσεις αντιδημάρχων σε περίπου 2,5 χρόνια θητείας δεν τις λες και λίγες. Και, σίγουρα, δεν μπορείς να αδικήσεις όσους από την αντιπολίτευση στον Δήμο Πεντέλης αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει στη διοίκηση της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά.

Μάλιστα, η τελευταία παραίτηση, αυτή της αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νατάσσας Κοσμοπούλου, αλλά και η γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί στον προαναφερόμενο κρίσιμο τομέα ενός Δήμου περιβαλλοντικά ευαίσθητου, εύλογα προκαλούν ανησυχίες. Πόσο μάλλον που από πλευράς πυρκαγιών η φετινή αντιπυρική περίοδος μόνο ευοίωνα δεν έχει ξεκινήσει…

***

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης προέκυψε στο Χαλάνδρι μεταξύ της διοίκησης του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού. Μετά την «καυτή» αντιπαράθεση για τους χειρισμούς στο θέμα της εκμετάλλευσης του κυλικείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο, σειρά πήρε ο διαγωνισμός για το έργο «Ανάπλαση της περιοχής του Αδριάνειου Υδραγωγείου».

Η παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση κάνει λόγο για «οσμή σκανδάλου» και «φωτογραφικό» αποκλεισμό κάποιων εργολάβων, προκειμένου να πάει σε… συγκεκριμένα χέρια το έργο των 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ η δημοτική αρχή απαντά ότι «η μείζων μειοψηφία καταφεύγει στην μαζική παραγωγή “καταγγελτικών” ανακοινώσεων που βασίζονται σε ψευδογεγονότα».

Το βέβαιο είναι ότι εάν πάμε με αυτούς τους πολιτικούς όρους αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο, η στήλη θα έχει μόνιμη… τροφή από το Χαλάνδρι.

***

Ο Λευτέρης Μαγιάκης, μέχρι πρότινος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, παραιτήθηκε από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αναλάβει τα… ηνία της παράταξης η Κατερίνα Ψάλτη, πρώην δημοτική σύμβουλος και ενεργή στα κοινά της πόλης.

Με το που ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Σώμα ο μάχιμος αυτοδιοικητικός τον λόγο πήραν τόσο ο δήμαρχος, όσο και συνάδελφοί του απ’ όλες τις παρατάξεις, έχοντας να πουν πολλές καλές κουβέντες για το πρόσωπό του. Και όχι αδίκως.

Ο Λ. Μαγιάκης, όλα τα χρόνια που κάθισε στα δημοτικά έδρανα, διακρίθηκε για το ύφος και το ήθος του. Από τις λίγες περιπτώσεις αυτοδιοικητικών που σε κάνουν να πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet