Με διχασμένα Δημοτικά Συμβούλια οδεύουμε στη «συναίνεση» της απλής αναλογικής!
Ενυπόγραφα

Με διχασμένα Δημοτικά Συμβούλια οδεύουμε στη «συναίνεση» της απλής αναλογικής!

Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να εφαρμοσθεί η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα οδηγήσει – τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια – σε πλήρη ακυβερνησία και διάλυση Δήμους και Περιφέρειες.

Ήδη, στο χρονικό διάστημα που έχει γνωστοποιηθεί ότι αυτό θα είναι, πλην απροόπτου, το εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοσθεί τον Μάιο του 2019, όχι απλώς δεν είδαμε κάποια διάθεση μεγαλύτερης συνεργασίας και συναίνεσης στα υφιστάμενα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά απεναντίας διαπιστώνουμε όλο και μεγαλύτερη έξαρση των παθών.

Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι είναι φυσικό κάτι τέτοιο, καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν αναφερόμαστε σε θέματα που χωρίζουν ιδεολογικά κάποιες παρατάξεις ή δημοτικούς συμβούλους μεταξύ τους ή, τέλος πάντων, ενδείκνυνται για προεκλογικού χαρακτήρα ασκήσεις και… γυμνάσια, αλλά για ζητήματα όπου υποτίθεται συμφωνούν όλοι.

_______________________
Παρά την προαναγγελία της απλής αναλογικής, όχι απλώς δεν βλέπουμε κάποια διάθεση μεγαλύτερης συνεργασίας και συναίνεσης στα υφιστάμενα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά απεναντίας διαπιστώνουμε όλο και μεγαλύτερη έξαρση των παθών.
_______________________

Για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνουμε τον χαμό που έγινε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για την προοπτική έλευσης καζίνο στο Μαρούσι, που οδήγησε τελικώς σε ένα «ισχνό» ψήφισμα, ενώ όλοι συμφωνούσαν ότι πρόκειται για μια «καταστροφική εξέλιξη» και για την πόλη του Χαλανδρίου…

Όπως επίσης δεν μπορούμε να διανοηθούμε πώς θα επιτευχθεί σε λίγους μήνες η συναίνεση και η σύνθεση σε Δήμους όπου ο δήμαρχος απειλεί δημοτικούς συμβούλους και απαξιώνει το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Πεντέλης.

Για να μην αναφερθούμε στις «θερμές» αντιπαραθέσεις που ήδη ξεκίνησαν μεταξύ των τριών ισχυρών υποψηφιοτήτων για την Περιφέρεια Αττικής…

Από τα παραπάνω, αλλά και δεκάδες άλλα παραδείγματα σε διάφορους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθίσταται ολοένα και πιο εμφανές ότι ο νομοθέτης μόνο τη σύμπνοια και την ομόνοια δεν επεδίωκε όταν επεξεργαζόταν το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. Αντιθέτως, επένδυσε στη διαφαινόμενη διάλυση και ακυβερνησία στους ΟΤΑ, προκειμένου να τους καταστήσει αδύναμους να αντιδράσουν στα όποια σχέδια εξυφαίνει η κεντρική εξουσία εν αγνοία τους και ταυτόχρονα ευελπισθεί ότι μέσα στο χάος που θα προκύψει θα «χαθεί» η εκλογική πανωλεθρία της κυβέρνησης που υπηρετεί…

Μακάρι τα γεγονότα να μην μας επιβεβαιώσουν, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι ούτε αυτή τη φορά θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet