Με εκκρεμότητες φεύγει το 2022, με «λυκοφιλίες» μπαίνει το 2023
Φωτογραφία: pexels.com/Kaique Rocha
Ενυπόγραφα

Με εκκρεμότητες φεύγει το 2022, με «λυκοφιλίες» μπαίνει το 2023

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και τι να γράψεις; Για τον χρόνο που φεύγει ή γι’ αυτόν που έρχεται; Πλούσια και ποικίλη η ειδησεογραφία του 2022, μα και του 2023 δεν θα πάει πίσω…

***

Στην Αγία Παρασκευή δεν κατάφεραν να ψηφίσουν προϋπολογισμό φέτος και το πάνε για του χρόνου. Καμία είδηση σε αυτό. Σχεδόν είναι έθιμο στον συγκεκριμένο Δήμο να φθάνουν στο… και πέντε για να κλείσουν τις εκκρεμότητες. Κάποιες, μάλιστα, δεν λένε να κλείσουν, όπως η υπόθεση με την απόκτηση του ακινήτου των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή, που χρειάζεται η πόλη για να φτιάξει το νέο δημοτικό και το νέο νηπιαγωγείο της. Από τη μία αντιστέκονται οι ιδιοκτήτες, από την άλλη δεν δείχνει να καίγεται και ιδιαίτερα η δημοτική αρχή του Βασίλη Ζορμπά, και μόνο οι γονείς είναι στα κάγκελα, που βλέπουν να κινδυνεύει να χαθεί ο χώρος.

***

Στην Πεντέλη, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τεχνικό πρόγραμμα, αλλά και για τα δημοτικά τέλη της νέας χρονιάς, επίσης δεν έκρυβε εκπλήξεις. Σκληρή κριτική στη διοίκηση, καταψήφιση από την αντιπολίτευση (που έχει την πλειοψηφία των εδρών) και τελικώς πέρασαν οι εισηγήσεις της διοίκησης της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά. Κάπως έτσι θα κυλήσουν και οι επόμενοι μήνες μέχρι να στηθούν οι κάλπες, οπότε το μόνο ενδιαφέρον είναι εάν και πώς θα σχηματιστεί κοινό ισχυρό αντιπολιτευτικό μέτωπο ικανό να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημαρχία.

***

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η πρώην σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, αν και ακόμη δεν μας έχει γνωστοποιήσει τη διακήρυξη (και το όνομα) του συνδυασμού με τον οποίο θα διεκδικήσει τη δημαρχία, κάνει τις κινήσεις της και προσεγγίζει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Εξάλλου, λίγες/οι είναι αυτές/οί που δεν θα ήθελαν να επωφεληθούν από τη δημοτικότητα-αναγνωρισιμότητα της Μαρίνας. Τι κι αν κάποιες/οι από αυτές/ούς που σπεύδουν τώρα να στηρίξουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα στο, όχι και τόσο μακρινό, παρελθόν μόνο κολακευτικά δεν μιλούσαν για τη Μαρίνα. Είπαμε, η… πολιτική ενώνει.

***

Ας πάμε έτσι, λοιπόν, ενωμένοι κι αγαπημένοι, να υποδεχθούμε το 2023. Εξάλλου, μια χρονιά είναι κι αυτή, θα περάσει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet