Ενυπόγραφα

«Να θυμηθώ να κάνω δήλωση για τα ΑμεΑ»

Παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία η Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και πολιτικοί -κεντρικής και αυτοδιοικητικής κοπιάς- έσπευσαν να στείλουν ευχές, να πουν τι έχουν κάνει για τη συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας και τι προετοιμάζουν για το μέλλον.

Αντί δικού μας σχολίου, παραθέτουμε τα όσα έγραψε ένας δημότης κάτω από ανάρτηση δημοτικής αρχής των Βορείων Προαστίων η οποία… διαφήμιζε δράση για ΑμεΑ:

«Αγαπητέ. Όταν φτιάξετε πεζοδρόμια, τα οποία να μην έχουν δέντρα (γιατί πάνω από όλα το πράσινο) ή τραπεζοκαθίσματα (γιατί πάνω από όλα η εστίαση, είναι και δύσκολες μέρες βλέπεις…) και ράμπες στα καινούργια πεζοδρόμια (όπου ο μηχανικός ξέχασε μωρέ να βάλει), τότε θα μπορέσουν να έρθουν όλοι αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που τους αφιερώνεται αυτή η μέρα όπως τους αρμόζει. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και αυτές οι ημέρες που σας υπενθυμίζουν ότι ζουν στην ίδια χώρα και άτομα το οποία έχουν ειδικές ικανότητες… Άντε του χρόνου πάλι».

Εμείς τι να προσθέσουμε;

***

Παρακολουθώντας τα καθημερινά θλιβερά στατιστικά του κορωνοϊού βλέπαμε τον Βόρειο Τομέα να… παίζει στις πρώτες θέσεις από πλευράς νέων μολύνσεων στην Αττική. Έτσι, με το που τελείωσε ο «μαύρος» Νοέμβριος σκεφθήκαμε να δούμε τι λένε οι αριθμοί…

Ε ναι λοιπόν, η συγκεκριμένη περιοχή είχε τα υψηλότερα κρούσματα στην Αττική, μετά τις Περιφερειακές Ενότητες του Κεντρικού Τομέα και του Πειραιά. Παρά τις προτροπές των δημοτικών αρχών και το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων σε αρκετούς εκ των 12 Δήμων του Βόρειου Τομέα, ο κορωνοϊός έκανε… πάρτι.

Να ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα;  

***

Ο χώρος της αριστεράς στην Πεντέλη έχει πλέον νέο υποψήφιο με τον οποίο θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές του 2023. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων Κώστα Βαρλαμίτη, ο οποίος θα ηγηθεί του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο (ο λογότυπος του οποίου κάτι μας… θυμίζει στη σύλληψή του από το αντίστοιχο της παράταξης της διοίκησης, Συμπολιτεία). Πρόκειται για τον συνδυασμό που θα διαδεχθεί τη δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, στην οποία επικεφαλής είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φειδοπιάστης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές.

Από εκεί και πέρα έχουμε και… γράφουμε: Οι σίγουρες υποψηφιότητες είναι αυτές της παράταξης της διοίκησης (κινείται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας) και της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ). Και μετά; Μετά αρχίζουν τα δύσκολα, αφού ουδείς γνωρίζει ακόμη πώς, με ποιους και υπό ποιες συμμαχίες θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές η παράταξη Δημοτική Συμμαχία (το άλλοτε… προπύργιο του Δημήτρη Στεργίου). Ο σημερινός επικεφαλής της Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σε διαρκείς επαφές, προσδοκώντας προφανώς σε ένα όσο το δυνατόν πιο συνθετικό σχήμα.

Από το πόσο καλά θα τα καταφέρει θα εξαρτηθούν και οι κινήσεις των υπολοίπων παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή η Πεντέλη 2020, με τον Άγγελο Παλαιοδήμο και Μπροστά Μαζί, με τον Λευτέρη Κοντουλάκο. Τέλος, άγνωστες παραμένουν προς το παρόν οι διαθέσεις του Γιώργου Κατσικογιάννη, επικεφαλής της παράταξης Πεντέληθεν.

Με τόσους αστάθμητους παράγοντες δύσκολα να παίξεις στοίχημα από τώρα…

 ***

Βγήκε τελικώς «λευκός καπνός» από την… καμινάδα του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, καθώς ψηφίστηκαν επιτέλους τα δημοτικά τέλη για το 2022. Η πρόταση που τελικώς πέρασε ήταν αυτή των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που ζητούσαν μηδενικές αυξήσεις στις οικίες και μείωση κατά 20% για τις μικρές επιχειρήσεις. Και μάλιστα πέρασε και με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου, αφού ο Βασίλης Ζορμπάς είχε ήδη αποδεχθεί την πρόταση από τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, που προηγήθηκε της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άρα, ήταν μια ήσυχη συνεδρίαση θα σκεφθεί λογικά κάποιος. Αμ δε! Στην Αγία Παρασκευή είναι κάτι σαν έθιμο οι παρατάξεις να τσακώνονται ακόμη και σε αυτά που συμφωνούν…

***

Στο Ηράκλειο Αττικής, πάλι, τα δημοτικά τέλη, αλλά και το τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς, αποτέλεσαν μία ακόμη εστία σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου και μερίδας της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΑΚΕΠ Συνεργασία, Παντελής Βλασσόπουλος, με αφορμή τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του δημάρχου, σημειώνοντας ότι «στη μακρά δημοκρατική ιστορία του Ηρακλείου συμπεριφορές σαν και αυτές του κ. Μπάμπαλου δεν έχουν υπάρξει ΠΟΤΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στη λειτουργία του Δήμου εν γένει».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπάμπαλος υποστήριξε ότι «η αποτύπωση της κατάταξης του Δήμου μας ανάμεσα στις πόλεις του Βόρειου Τομέα (σ.σ. από πλευράς ύψους δημοτικών τελών) επιβεβαιώνουν την πραγματική εικόνα κόντρα στην παραπληροφόρηση, ενάντια στη σπέκουλα που κάποιοι έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν».

Ζεσταίνονται οι προεκλογικές μηχανές και σε αυτόν τον Δήμο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet