Ενυπόγραφα

Ορμητικά ρέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις…

Δεν έχει ολοκληρώσει όλα όσα θα ήθελε να αλλάξει στο Χαλάνδρι ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, οπότε θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία στον Δήμο, κατεβαίνοντας υποψήφιος και στις εκλογές του 2023. Αυτό δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην ίδια συνέντευξη ενδιαφέρον είχε η απάντησή του στο ερώτημα το οποίο του τέθηκε για την υποστελέχωση των Δήμων. «Η δραματική υποστελέχωση κρίσιμων τομέων, κυρίως της τεχνικής και της οικονομικής υπηρεσίας, εξωθεί τους δήμους σε ευρεία ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με ό,τι σημαίνει αυτό» απάντησε ο κ. Ρούσσος, ζητώντας ταυτοχρόνως αύξηση των προσλήψεων.

Λογικό ακούγεται. Εμάς, πάντως, η αναφορά στην κρισιμότητα του τομέα της τεχνικής υπηρεσίας μάς έφερε στο μυαλό την πρόσφατη μετωπική σύγκρουση μεταξύ της δημοτικής αρχής με τον Σύλλογο Μηχανικών του Δήμου. Τι έγινε με το συγκεκριμένο θέμα; Βρέθηκε κάποιος κοινός τόπος ή διατηρείται το θερμό μέτωπο;

***

Την… παρέσυρε το ρέμα της Σαπφούς τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας, όλες τις προηγούμενες μέρες, έβγαλαν ανακοινώσεις μέσω των οποίων κατέκριναν τη διοίκηση του δημάρχου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για την επιλογή της να ρίξει χρήματα στη δημιουργία πλατείας σε χώρο της περιοχής του Σωρού και Κοκκινιάς, η οποία και πλημμύρισε κατά το πρόσφατο πέρασμα του «Μπάλλου»… ελέω ρέματος Σαπφούς. Όπως ήταν φυσικό, το θέμα ανακινήθηκε και στην προ ημερησίας συζήτηση του Σώματος, με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους από τα αντιπολιτευτικά έδρανα να συνεχίζουν την κριτική τους προς τη διοίκηση.

Η τελευταία ανταπέδωσε τα… πυρά, κυρίως προς την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, Γιώργου Καραμέρου, στον οποίο χρεώνει αδράνεια σε ό,τι αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθεί το ρέμα Σαπφούς, τον καιρό που εκείνος ήταν αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Κι εκεί ξεκίνησε μια μακρά κουβέντα περί του «τις πταίει» για το γεγονός ότι το εν λόγω ρέμα παραμένει τόσα χρόνια άνευ διευθέτησης, με τις σχετικές μελέτες να πηγαινοέρχονται μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Περιφέρειας Αττικής χωρίς, μέχρι σήμερα, να μετουσιώνονται σε έργα.

Ποια ουσιαστική κατάληξη είχε η συζήτηση; Ναι, σωστά το καταλάβατε…

***

Πάντως, στην παραπάνω συνεδρίαση την «είδηση» έβγαλε, για άλλη μια φορά, ο αντιδήμαρχος Στέφανος Τσιπουράκης και μάλιστα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Σώματος. Κάπου ανάμεσα στις «καλησπέρες» και τα «καλωσορίσματα», ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι όσοι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου έχουν νοσήσει από κορωνοϊό μέχρι σήμερα είναι όλοι ανεμβολίαστοι!

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσιπουράκης ήταν εκείνος ο οποίος, σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε εκφράσει την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δήμου. Το θέμα προσπάθησε να ψάξει το «Ε» στη συνέχεια, αλλά η επικοινωνία μας με το γραφείο του δημάρχου δεν μας διαφώτισε ιδιαίτερα…

***

Έξω από το δημαρχείο Αγίας Παρασκευής… ακροβολίστηκαν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου, ενώ αντιπροσωπεία τους έφθασε μέχρι το γραφείο του δημάρχου.

Τι ζήτησαν από τον Βασίλη Ζορμπά; Μα αυτά που του ζητούν μήνες τώρα· να πάρουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (έχουν να τα δουν από το 2019) και να πληρωθούν τα νυχτερινά και τις υπερωρίες τους.

Τι τους απάντησε ο δήμαρχος; Ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Πότε; Όταν θα… δεηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα τη διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων. Και μιλάμε για έναν Δήμο που… πονά στο κομμάτι της καθαριότητας, με την εικόνα σε ορισμένους δρόμους να είναι ιδιαίτερα απογοητευτική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet