Ο πολιτισμός διχάζει, τα σχολεία αγχώνουν και η κοινή λογική σπανίζει
Ενυπόγραφα

Ο πολιτισμός διχάζει, τα σχολεία αγχώνουν και η κοινή λογική σπανίζει

«Μαχαίρια» για τον Πολιτισμό Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, το «Αγία Παρασκευή_Πόλη Πολιτισμού 2024», ο φιλόδοξος πολιτικός θεσμός που επιθυμεί να καθιερώσει στην πόλη ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης. Ωστόσο, ο «πόλεμος» κατά της πρωτοβουλίας από τμήμα της αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Ιδιαίτερα ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος κατακλύζει με σχετικές ανακοινώσεις τα τοπικά ΜΜΕ, εστιάζοντας κυρίως στο υψηλό κόστος της διοργάνωσης, αλλά και στο γεγονός ότι ο κ. Μυλωνάκης δεν συζήτησε την πρωτοβουλία με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Και η… αυλαία παραμένει ακόμη ανοιχτή.

«Κουδούνι» με την ψυχή στο στόμα Η καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη άφησε πίσω της, πλην των άλλων, και «τραυματισμένες» σχολικές μονάδες. Η πιο σοβαρή περίπτωση είναι αυτή του Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο οι γονείς καταγγέλλουν ότι θα ξεκινήσει «ακρωτηριασμένο» τη νέα σχολική χρονιά. Από την πλευρά τους, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας και η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου διατείνονται ότι όλα βαίνουν καλώς. Τελικώς, το «πρώτο κουδούνι» θα δείξει ποια πλευρά βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα.

«Κουτσουρεμένα» σχολεία Ένταση και χημικά είχαμε την Τετάρτη 4/9 έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, όπου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαμαρτύρονταν για τις εκτεταμένες συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων. Το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα έντονο και σε κάποιους εκ των Δήμων του Βόρειου Τομέα Αθηνών, με τους συλλόγους γονέων να έχουν… ανέβει στα κάγκελα. Άρα, από την επόμενη εβδομάδα, με την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους, αναμένονται και οι πρώτες «καυτές» ανακοινώσεις.

Άγχος για τη δημοσιότητα Ως ο πλέον αγχωμένος δήμαρχος του Βόρειου Τομέα Αθηνών σε θέματα δημοσιότητας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Μάριος Ψυχάλης, στη Λυκόβρυση – Πεύκη. Η ακατάπαυστη αποστολή δελτίων Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ακόμη και για ήσσονος σημασίας, καθημερινές παρεμβάσεις στην πόλη, συνοδευόμενα μάλιστα πάντα από δηλώσεις του ίδιου και των αρμόδιων αντιδημάρχων, είναι εντυπωσιακή. Τώρα, από πότε είναι «είδηση» η συντήρηση των σχολείων ή ο καθαρισμός και καλλωπισμός μιας πόλης είναι μεγάλη κουβέντα…

Κοινή λογική Το ακούμε από πολλές πλευρές και το διαπιστώνουμε κάθε φορά που τον ακούμε να διατυπώνει τις απόψεις του για το θέμα, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος έχει την πιο λογική θέση για το πώς πρέπει να δουλεύει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Ή με αποκλειστική ευθύνη του κράτους ή με αποκλειστική ευθύνη της Αυτοδιοίκησης, φυσικά με την παραχώρηση της απαιτούμενης βοήθειας. Μάλιστα, λέγεται ότι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πεντέλη μετά τη φωτιά, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή της απόψεις του κ. Ρούσσου. Κάποιες φορές οι λύσεις έρχονται εξ… αριστερών.      

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet