Ενυπόγραφα

Παιχνίδια εκτός έδρας, έκτακτες ανάγκες και διαφημίσεις χωρίς όρια…

Εκτός έδρας εξακολουθούν να σκοράρουν οι ομάδες του Αμαρουσίου αφού, μετά από 17 χρόνια, παραμένουν χωρίς γήπεδο. Να θυμίσουμε ότι το γήπεδο που υπήρχε στην πόλη παραχωρήθηκε το 2004 για να μετατραπεί σε VIP parking για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων και έκτοτε… αγνοείται.

Κατά καιρούς έγιναν προσπάθειες για τη δημιουργία νέου γηπέδου, που σκόνταφταν σε διάφορα εμπόδια, ενώ η λύση που πλέον προωθείται είναι η κατασκευή του στο κτήμα Καρέλλα. Μάλιστα, έχει εξασφαλιστεί και χρηματοδότηση μέσω της Περιφέρειας για την υλοποίησή του, η οποία υλοποίηση ωστόσο καθυστερεί αναιτιολόγητα, τουλάχιστον σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Νώντα Γαρδέλη, που έθιξε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 28/9. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα ακόμη, εκφράζοντας την αίσθησή του ότι η διοίκηση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου δεν επιθυμεί τη δημιουργία γηπέδου στον συγκεκριμένο χώρο.

Κάτι που διαψεύστηκε τόσο από τον ίδιο τον δήμαρχο, όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ρώτα. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι το έργο θα προχωρήσει, αφού τακτοποιηθούν κάποιες ιδιοκτησιακές εκκρεμότητες που υπάρχουν στην περιοχή και από τις οποίες εξαρτάται η τελική μορφή που θα λάβει η συγκεκριμένη αθλητική υποδομή.

Αναμένουμε, λοιπόν, την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων για να πάνε κάποτε και οι ομάδες του Αμαρουσίου στη  δική τους σέντρα…

***

Ο μεγάλος σεισμός στην Κρήτη τη Δευτέρα 27/9 ξύπνησε οδυνηρές μνήμες και στην Αττική, που είχε βιώσει αντίστοιχη εμπειρία τον Σεπτέμβριο του 1999. Ανάμεσα στους Δήμους που είχαν πληγεί σκληρά τότε ήταν και η Μεταμόρφωση. Συμπτωματικά τη Δευτέρα είχε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπου ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και η έγκριση σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Βέβαια, με παρέμβαση και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων, τα τέσσερα προτεινόμενα σχέδια (για δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις και σεισμούς) αποσύρθηκαν, προκειμένου να συμπληρωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου, αλλά τουλάχιστον έγινε μια συζήτηση. Κάτι που δεν έχουμε διαπιστώσει σε άλλους Δήμους, που βρίσκονται επίσης σε επικίνδυνες ζώνες.

Ενδιαφέρον στοιχείο στην ίδια συνεδρίαση ήταν και η αναφορά στην αναγκαιότητα να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών, ακόμη και με μόνιμες πινακίδες, για τους τόπους συγκέντρωσης σε περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων, κάτι που επανειλημμένως έχουμε θέσει από τη συγκεκριμένη στήλη.

***

Στους δρόμους ξαναβγήκαν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής σε μία ακόμη δράση αποξήλωσης παράνομων αναρτημένων αφισών σε κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου. Αφίσες που, πλην της αισθητικής υποβάθμισης που επιφέρουν, εγκυμονούν και μεγάλους κινδύνους αφού αποσπούν την προσοχή των οδηγών, αυξάνοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων.

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα το βάλει κάτω και θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει τον νόμο, προστατεύοντας το περιβάλλον, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών. Εξάλλου, διαθέτει την εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, αφού ως δήμαρχος Αμαρουσίου είχε βιώσει τον «Γολγοθά» με την υπαίθρια διαφήμιση στη Λ. Κηφισιάς. Ωστόσο, δημιουργούνται και κάποια ερωτήματα: Οι αφίσες που αποξηλώνονται δεν παραβιάζουν τον νόμο; Σε αυτές δεν διαφημίζονται κάποια πρόσωπα, προϊόντα, υπηρεσίες κ.λπ.; Επιβάλλονται πρόστιμα στους υπευθύνους (διαφημιστές ή διαφημιζόμενους) κι αν ναι, εισπράττονται  ποτέ; 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet