Πολιτική υποκρισία που σπάει «φράγματα» και «ξεπλένει» ενοχές
Ενυπόγραφα

Πολιτική υποκρισία που σπάει «φράγματα» και «ξεπλένει» ενοχές

Έκτακτο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής πραγματοποιείται, λέει, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελευσίνα, παρουσία πλήθους υπουργών και της περιφερειάρχη Αττικής. Μετά τους νεκρούς, τις απίστευτες καταστροφές, η Πολιτεία… αφυπνίσθηκε και κάνει συνέδριο! Αντί, ν’ αναζητηθούν και ν’ αποδοθούν ευθύνες, με τον πλέον αυστηρό τρόπο, αντί να σηκωθούν μανίκια, να καταρτιστούν σοβαρές μελέτες και να ξεκινήσουν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, επιλέγονται οι «φιλοσοφικές» συζητήσεις», οι «οραματικές» δεσμεύσεις, οι ανέξοδες διακηρύξεις.

Άραγε, όσοι μιλήσουν στο συνέδριο, πέρα από τα όσα κουραστικά θα επαναλάβουν για τις αόριστες ευθύνες και τα όσα «μεγαλεπήβολα» θα εξαγγείλουν για το… μέλλον, θα καταφέρουν να ψελλίσουν κάποια συγγνώμη, θα έχουν το σθένος ν’ απολογηθούν;

Φοβούμαστε ότι όχι. Δεν θα το κάνουν, όπως δεν το έκαναν οι προκάτοχοί τους και μάλλον δεν θα το πράξουν κι αυτοί που θα τους διαδεχθούν, όποιοι κι αν είναι. Το μόνο που θα πράξουν θα είναι να «ξεπλύνουν» τις ενοχές τους στο «πλυντήριο» των νέων, ανεφάρμοστων υποσχέσεών τους.

_______________________
Η δήθεν αριστερά που κυβερνά τον τόπο δεν πρωτοτυπεί στην επίδειξη αναλγησίας, απλούστατα ακολουθεί πιστά την πεπατημένη των τελευταίων ετών, ίσως με κάποια παραπάνω αλαζονεία.
_______________________

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται πολύ «φτωχό» για να μπορέσει ν’ αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, πολύ αδιάφορο για να επενδύσει σοβαρά στην πρόληψη, πολύ ανέτοιμο για να κινηθεί γρήγορα κι αποτελεσματικά στην επούλωση των «πληγών» οποιασδήποτε καταστροφής.

Πολιτική του «άσε και βλέπουμε», στρατηγική του «μπάλωσε να μην φαίνεται» και πάνω απ’ όλα, απόλυτη απαξίωση στον πολίτη και στα προβλήματά του.

Επαναλαμβάνουμε, η δήθεν αριστερά που κυβερνά τον τόπο δεν πρωτοτυπεί στη συγκεκριμένη επίδειξη αναλγησίας, απλούστατα ακολουθεί πιστά την πεπατημένη των τελευταίων ετών, ίσως με κάποια παραπάνω αλαζονεία. Το θλιβερό με αυτήν την «ιμιτασιόν» αριστερά δεν είναι ότι δεν κατάφερε να φέρει την «Άνοιξη», όπως διθυραμβικά υποσχόταν προεκλογικώς, αλλά ότι δεν προσπάθησε ούτε να περιορίσει τον βαρύ «Χειμώνα» της ελληνικής κοινωνίας.

Ας καταναλώσουν, λοιπόν, ώρες σε ένα ακόμη συνέδριο, ας αυτο-ικανοποιηθούν με τα «τσιτάτα» τους, ας αυτο-χειροκροτηθούν για τις «σοφίες» που θα καταθέσουν, αλλά φεύγοντας ας μην ξεχάσουν να περάσουν από τους τάφους όσων πνίγηκαν στη Δυτική Αττική. Εκεί ΙΣΩΣ να συνειδητοποιήσουν τ’ αποτελέσματα της πολιτικής που δημιούργησε τις «Μάνδρες» της Ελλάδος και της οποίας πολιτικής αποδεικνύονται, μέρα με τη μέρα, όλο και πιο πρόθυμοι συνεχιστές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet