Προεκλογικά γυμνάσια και αντιπαραθέσεις και μια ένταξη στο σχέδιο που… περιμένει μισό αιώνα
Φωτογραφία: pexels.com/Imprensa AgruBan
Ενυπόγραφα

Προεκλογικά γυμνάσια και αντιπαραθέσεις και μια ένταξη στο σχέδιο που… περιμένει μισό αιώνα

Η Αγία Παρασκευή έχει μπει από νωρίς (όχι ότι το είχε εγκαταλείψει και πολύ…) στο παιχνίδι της σκληρής παραταξιακής αντιπαράθεσης, καθώς ο ορίζοντας των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών γίνεται όλο και πιο ορατός. Το άσχημο είναι ότι αυτή η αντιπαράθεση παίρνει συχνά χαρακτήρα σχολίων και φημών που θίγουν υπολήψεις και διαδρομές…

Κάποιες από αυτές τις φήμες έφθασαν στα αυτιά του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και τον… έβγαλαν από τα ρούχα του, αφού τον ήθελαν να έχει αποκτήσει πολυτελή κατοικία, αλλά και ακριβό αυτοκίνητο. Ο ίδιος δεν έκρυψε την οργή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν αναφέρθηκε σε «βρωμιάρηδες» που διακινούν τέτοιου είδους ψέματα στην πόλη. Μάλιστα, έσπευσε να δεσμευθεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των τελευταίων 10 ετών, αλλά και το μισθωτήριο συμβόλαιο της κατοικίας που νοικιάζει.

***

Το πολιτικό θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει και στον Δήμο Κηφισιάς, όπου ακόμη βέβαια παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς θα διαταχθούν οι παραταξιακές δυνάμεις, σε ένα -ούτως ή άλλως- πολυκερματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Νίκος Χιωτάκης, πρώην δήμαρχος στην πόλη και επικεφαλής της παράταξης +εργαζόμαστε, άρχισε πάντως κάποια… γυμνάσια στη διοίκηση, αφού ουσιαστικά οδήγησε στη ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου… απουσία δημάρχου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ζήτησαν από την πρόεδρο του Σώματος την αναβολή της συνεδρίασης, πριν αυτή ξεκινήσει, θεωρώντας ότι η απουσία του κ. Γιώργου Θωμάκου δεν επέτρεπε να του τεθούν ερωτήματα σημαντικά για τη λειτουργία της πόλης. Τελικώς, η μη παρουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης +εργαζόμαστε, καθώς και κάποιων άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οδήγησαν στη ματαίωση της συνεδρίασης ελλείψει απαρτίας.

Οπότε, τα νεότερα αναμένονται την επόμενη Τετάρτη, 28/9, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου το Σώμα.    

***

Ότι θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας και η μελέτη για την ένταξη στο Σχέδιο της περιοχής Πεύκο Πολίτη στο Χαλάνδρι θα αποσταλεί στο ΣτΕ εντός του Οκτωβρίου δεσμεύθηκε ο γ.γ. του ΥΠΕΝ Ευθύμιος Μπακογιάννης στον δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο, με τον οποίο συναντήθηκε την Τετάρτη 21/9.

Ωστόσο, το «αγκάθι» με την ιδιοκτησία των 35.000τ.μ. του κολλεγίου ACS που βρίσκεται στην περιοχή παραμένει, και γι’ αυτό ίσως αναγκάστηκε ο δήμαρχος να επαναλάβει τη διαφωνία του σε τυχόν αλλαγές στην ψηφισμένη μελέτη, που θα εξαιρούσαν την εν λόγω ιδιοκτησία από την ένταξη.

Εμείς να κρατήσουμε τη δέσμευση του γενικού γραμματέα, με την ελπίδα ότι οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής θα καταφέρουν, έστω και μετά από μισό αιώνα, να «απεγκλωβίσουν» τις περιουσίες τους.

***

Σίριαλ κοντεύει να γίνει το θέμα των διά ζώσης συνεδριάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Σχεδόν σε κάθε συνεδρίασή του παρατάξεις της αντιπολίτευσης θέτουν μετ’ επιτάσεως το θέμα στον πρόεδρο του Σώματος Χρήστο Θεοδωρόπουλο, με τον τελευταίο να εξηγεί κάθε φορά ότι ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 21/9, όπου θα συζητείτο το μείζον θέμα της έγκρισης της ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για την 3η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση Απορριμμάτων), η αντιπολίτευση ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία με θέμα την αναβολή της συνεδρίασης, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί διά ζώσης,  κάτι που αρνήθηκε ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ., επικαλούμενος ότι δεν υπάρχει κάποιο άρθρο του κανονισμού που να προβλέπει αντίστοιχη διαδικασία.

Ακολούθησαν ανακοινώσεις-καταγγελίες από πλευράς των αντιπολιτευτικών περιφερειακών παρατάξεων, οι οποίες βάζουν στο «στόχαστρο» τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, αλλά λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται. Εκτός κι αν, τελικώς, δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα, που ούτως ή άλλως δεν αφορά μόνο τους κανονισμούς…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet