Σύλληψη δημοτικού συμβούλου στο Χαλάνδρι, χρέη-θηλιά στο Μαρούσι, σε έκτακτη ανάγκη η Πεντέλη και κλειστές πόρτες στη Μεταμόρφωση
Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος
Ενυπόγραφα

Σύλληψη δημοτικού συμβούλου στο Χαλάνδρι, χρέη-θηλιά στο Μαρούσι, σε έκτακτη ανάγκη η Πεντέλη και κλειστές πόρτες στη Μεταμόρφωση

Υψηλές θερμοκρασίες και «καυτή» ειδησεογραφία επεφύλαξε η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

***

Στο Χαλάνδρι τόσο η διοίκηση, όσο και μέρος της αντιπολίτευσης, καταδικάζει απερίφραστα τη σύλληψη του δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Λαπιέρη. Ο επικεφαλής της αριστερής παράταξης Χαλάνδρι Ενάντια συνελήφθη με βίαιο τρόπο στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας και πλέον αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.

Η πλευρά του Δήμου μιλά για απρόκλητη επίθεση και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του, ενώ οι επόμενες μέρες θα δείξουν κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να καταστεί εφικτό.

Πάντως, από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε αχρείαστη βία από πλευράς των αστυνομικών οργάνων, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει (και όχι μόνο) τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

***

Το… μαχαίρι στον λαιμό φαίνεται να βάζουν στον Δήμο Αμαρουσίου οι δανειστές σχετικώς με τα χρέη της «Άθμονον Ακινήτων», οι οφειλές της οποίας ανέρχονται στα 33 εκατ. ευρώ. Αν και η εταιρεία βρίσκεται χρόνια τώρα υπό εκκαθάριση, παραμένει «βραχνάς» για πολλές διοικήσεις του Δήμου, αφού τα ανοίγματά της χρονολογούνται ήδη από το 2006 και καμία διοίκηση δεν κατάφερε να τα μαζέψει.

Τώρα, η διοίκηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου προσπαθεί να αποφύγει το πικρό ποτήρι της ανάληψης των χρεών από τον Δήμο, προκρίνοντας τη λύση της εκποίησης της περιουσίας της «Άθμονον Ακινήτων» προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές της και να δοθεί ένα τέλος στην όλη υπόθεση.

Βέβαια, ουδείς ξέρει ποια είναι η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και αν αυτά θα φθάσουν για να ικανοποιήσουν τους δανειστές της. Όσο για το πώς κατέληξε μια εταιρεία που συστάθηκε το 2003 με τόσο φιλόδοξους στόχους να βάλει τον Δήμο (που είναι και ο μοναδικός μέτοχός της) τόσο πολύ μέσα, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.  

***

Έχοντας καεί στον χυλό ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας φυσά πλέον και το γιαούρτι. Έτσι, με το που έμαθε ότι ο γειτονικός Δήμος Νέας Ιωνίας αναζητεί χώρο (με συγκεκριμένες προϋποθέσεις) για να μεταφέρει τις υπηρεσίες καθαριότητάς του, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αυτός δεν μπορεί να είναι στα όρια της πόλης του.

Όχι τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά σε προεκλογική περίοδο το μόνο που έλειπε στον κ. Σαραούδα είναι να ανοίξει ακόμη ένα μέτωπο με τη σκληρή αντιπολίτευση, η οποία ούτως ή άλλως τον κατηγορεί για… χαλαρή αντιμετώπιση όσων επιδιώκουν να μετατρέψουν τη Μεταμόρφωση σε «χωματερή» τους.  

***

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Πεντέλης μετά την πρόσφατη φωτιά στο Πεντελικό, η οποία ξύπνησε σε όλους μας εφιαλτικές μνήμες…

Τι σημαίνει αυτό, καθώς και το τι έγινε από πλευράς συντονισμού το 24ωρο που οι φλόγες έζωσαν το βουνό, θα το μάθουμε ίσως την Τρίτη 2 Αυγούστου, οπότε θα υπάρξει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Εκτός κι αν στη διάρκεια της συζήτησης οι παριστάμενοι αναλωθούν στο ανούσιο παιχνίδι της ανταλλαγής κατηγοριών, αφήνοντας τα ουσιαστικά για την επόμενη πυρκαγιά…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet