Ενυπόγραφα

Τα… βήματα του «Μπάλλου» δεν τα μάθαμε ούτε στην Περιφέρεια, ούτε στον Βόρειο Τομέα

Δυσκολεύονται στους νησιωτικούς χορούς τα Βόρεια Προάστια όπως έδειξε το πρόσφατο πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από την περιοχή. Δρόμοι-ποτάμια στη Μεταμόρφωση, πλημμυρισμένα σχολεία σε Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, καθιζήσεις δρόμων στο Χαλάνδρι, πλατείες που έγιναν λίμνες στο Μαρούσι και άλλα πολλά. Σχεδόν κανένας Δήμος του Βόρειου Τομέα δεν έμεινε αλώβητος από την όντως ακραία νεροποντή.

Ωστόσο, εκτός από τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε, το φυσικό φαινόμενο πυροδότησε και αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις…

***

Μεγαλύτερη σε ένταση είναι η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και της τέως ομολόγου του, Ρένα Δούρου, αλλά και στελεχών του κόμματος στο οποίο ανήκει η δεύτερη (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία). «Μήλον της έριδος» τι άλλο, το επίπεδο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λεκανοπεδίου. Το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, πόρρω απέχει από το να χαρακτηρισθεί ως επαρκές…

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ νυν και τέως περιφερειακής αρχής έδωσε και πήρε, το «μπαλάκι» των ευθυνών περνούσε από τη μία πλευρά στην άλλη και τελικώς όλοι έμειναν… άβρεχοι! Η Ρ. Δούρου, με πολλούς νεκρούς στη βάρδια της, τα… έχωσε στον Γ. Πατούλη για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Ο γαλάζιος περιφερειάρχης επαίρεται ότι δεν έχει (μέχρι σήμερα) ανθρώπινες απώλειες στη δική του βάρδια και υπερασπίζεται το μέχρι σήμερα έργο του στον συγκεκριμένο τομέα.

Κάπου στη μέση όλοι εμείς, να προσευχόμαστε να βγούμε αλώβητοι στην επόμενη… στραβή, που -με μαθηματική ακρίβεια- θα συμβεί, όσο τουλάχιστον οι νυν αρμόδιοι θα ξοδεύουν τον χρόνο τους για να αποδείξουν πόσο ανίκανοι ήταν οι τέως και τούμπαλιν…

***

Στραβή, όμως, που προκαλεί πολιτικούς διαξιφισμούς είχαμε και στο Μαρούσι. Μόλις στις 20 Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε -με μεγάλη… λαμπρότητα- ο ανακαινισμένος χώρος – πλατεία 9760 (περιοχή Σωρού και Κοκκινιάς) στο Μαρούσι, παρουσία του δημάρχου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. Ωστόσο, ο «Μπάλλος» πήρε την πλατεία και τη… σήκωσε.

«Εμ, στα ‘λεγα εγώ» έσπευσαν να πουν στον δήμαρχο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες, καιρό τώρα, προειδοποιούσαν ότι χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο παρακείμενο ρέμα Σαπφούς (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή), το έργο κινδυνεύει να… πνιγεί. Μάλιστα, η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, του Γιώργου Καραμέρου, ζήτησε να παραιτηθεί η διοίκηση του δημάρχου και να αναζητηθούν ευθύνες.

Η απάντηση του κ. Αμπατζόγλου ήταν να θυμίσει στον πρώην «διορισμένο αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών» (διοίκηση Ρένας Δούρου) τις δικές του ευθύνες για το «πάγωμα» των σχετικών εργασιών διευθέτησης του ρέματος.

***

Τελικώς, μπορεί η κλιματική αλλαγή να έχει πλέον εξελιχθεί σε κλιματική κρίση, αλλά αυτό δεν φαίνεται να θορυβεί και τόσο αυτούς που έχουν αναλάβει τη διαχείρισή της.

Πάμε σαν άλλοτε, λοιπόν, και ας ελπίσουμε μέχρι τον επόμενο «Μπάλλο» να έχουμε μάθει καλύτερα τα βήματα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet