Φθινοπωριάζει νωρίς στον Βόρειο Τομέα Αθηνών…
Φωτογραφία: pexels.com
Ενυπόγραφα

Φθινοπωριάζει νωρίς στον Βόρειο Τομέα Αθηνών…

Επιστρέψαμε όλοι; Μάλλον ναι. Το κακό είναι ότι επέστρεψε και η νεανική εγκληματικότητα, η οποία δημιουργεί όλο και μεγαλύτερες ανησυχίες και στο Βόρειο κομμάτι της Αθήνας.

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο ανήλικοι έπεσαν θύματα επίσης ανήλικων δραστών σε Μαρούσι και Κηφισιά, οι οποίοι τους απέσπασαν με τη βία χρήματα και άλλα αντικείμενα. Στο δε Μαρούσι είχαμε και τη σεξουαλική επίθεση σε 16χρονη μαθήτρια, στο πάρκινγκ του σπιτιού της (όχι από ανήλικο).

Και όλα αυτά, ενώ δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι Δήμοι να σβήνουν τα φώτα στους δρόμους, συμμορφούμενοι με την κεντρική οδηγία για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Δύσκολος χειμώνας…

***

Μόνο με το… δεξί δεν ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου δημαρχείου στην Αγία Παρασκευή. Το έργο, για το οποίο τόσο έχουν αγωνιστεί σειρά δημάρχων στην πόλη, σκάλωσε σε ένα ποσό 1,4 εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος για να ξαναπιάσει δουλειά ο εργολάβος, ο οποίος έχει προς το παρόν… κατεβάσει διακόπτες.

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς άρχισε τα ραντεβού, πέρασε από τα γραφεία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του υπουργού Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη, έλαβε υποσχέσεις ότι το θέμα θα διευθετηθεί χωρίς να χρειαστεί να βάλει το χέρι στο δημοτικό ταμείο, αλλά η αντιπολίτευση περιμένει τις δεσμεύσεις να γίνουν πράξη…

Κάτι που μόνο εύκολο δεν φαίνεται για δύο λόγους: Ο πρώτος έχει να κάνει με την πιθανότητα η «πυροσβεστική» λύση που επιχειρείται να δοθεί να ανοίξει την όρεξη και σε άλλους δημάρχους που έχουν «κολλημένα» έργα, οπότε να αυξηθούν τα αντίστοιχα αιτήματα προς Περιφέρεια ή αρμόδια υπουργεία. Ο δεύτερος είναι ότι όσο θα γιγαντώνεται το κόστος κάλυψης της ενεργειακής κρίσης, τόσο θα δυσκολεύουν οι εκταμιεύσεις από το περιφερειακό, αλλά και το κρατικό ταμείο, για έργα.

***

Και μιας και ο λόγος για έργα, συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ Δήμου Χαλανδρίου και Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες πλέον από το θέμα του καταυλισμού Ρομά περνούν τώρα σε άλλο επίπεδο. Η Περιφέρεια κατηγορεί τη διοίκηση του Σίμου Ρούσσου για αχαριστία, αφού -όπως υποστηρίζει η πρώτη- έχει βάλει πλάτη για την υλοποίηση έργων στην πόλη, τα οποία μπορεί να προγραμματίστηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Η δημοτική αρχή, από την πλευρά της, εξακολουθεί να κάνει λόγο για άνιση χρηματοδοτική μεταχείριση του Δήμου Χαλανδρίου εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ωστόσο, πίσω από όλα αυτά κρύβεται και πολιτικό παρασκήνιο, το οποίο δεν είναι άλλο από την πιθανολογούμενη υποψηφιότητα του Χάρη Ρώμα (αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού) στο Χαλάνδρι. Η διοίκηση του Δήμου κατηγορεί τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη ότι επιχειρεί να παρέμβει στις τοπικές πολιτικές εξελίξεις «για λογαριασμό δοτών εκπροσώπων του», ως «κομματάρχης του Χαλανδρίου».

Είναι σαφές ότι μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο…

***

Οι εκδηλώσεις στο Αρχαίο Λατομείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πεντελικού, ξεσήκωσαν την αριστερή κοινότητα του Δήμου, η οποία κάνει λόγο τόσο για μη περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο Βουνό, όσο και για προετοιμασία του εδάφους προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το master plan αξιοποίησης του Πεντελικού.

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, μέσω παρέμβασης 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σίγουρα δεν θα μείνει μόνο εκεί, αφού -όπως όλα δείχνουν- θα αποτελέσει και από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet