Ενυπόγραφα

Ψάχνουμε δασκάλους για τα σχολεία, προσωπικό για τους Δήμους και λεφτά για να νοικιάσουμε στα… Βόρεια

Στα… κάγκελα βρίσκονται οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων στους περισσότερους Δήμους του Βόρειου Τομέα καθώς -διανύοντας ήδη τον δεύτερο μήνα της νέας σχολικής χρονιάς- πολλά είναι τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα παράπονα για τις συνενώσεις τμημάτων, εν μέσω πανδημίας, τις… αρρυθμίες στα ολοήμερα, την «εξαφάνιση» της παράλληλης στήριξης και των σχολικών νοσηλευτών, τότε μάλλον δίκιο έχουν να διαμαρτύρονται οι γονείς.

Καλές είναι οι αξιολογήσεις και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την Παιδεία, αλλά μήπως η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να ξεκινήσει από τα αυτονόητα; Εξάλλου, προς το συμφέρον της είναι, αφού η τελική αξιολόγηση των πολιτών θα γίνει στη βάση της καθημερινότητας και όχι των προθέσεων…  

***

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή -δεδομένων και των συνθηκών- στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στη Θεσσαλονίκη. Πληθωρική και η παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών της Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, αυτή που αποτυπώνει τη συνολική εικόνα των όσων ειπώθηκαν στο συνέδριο -τουλάχιστον αν βασιστούμε στα σχόλια ορισμένων «μπαρουτοκαπνισμένων» αυτοδιοικητικών- είναι η παλιά ρήση «λάδι πολύ και από τηγανίτα τίποτα»…

Ακόμη και τα όποια «ταξίματα» από πλευράς των αρμόδιων υπουργών προς την Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από τους παλαιότερους αιρετούς, αφού σε κάποια από τα βασικά αιτήματα που διατυπώθηκαν εκ μέρους των δημάρχων (η κάλυψη του μεγάλου ελλείμματος σε προσωπικό ήταν ένα εξ αυτών) ξεκάθαρες απαντήσεις δεν δόθηκαν.

Για να παραφράσουμε το γνωστό λογοπαίγνιο του πάλαι ποτέ Σιδηρού Παραπετάσματος, «εμείς κάνουμε πως τους τα ζητάμε κι αυτοί κάνουν πως μας τα δίνουν»…

***

Διαβάσαμε τα στοιχεία για το real estate στα Βόρεια Προάστια και τα βρήκαμε πολύ-πολύ ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα ανησυχητικά για όσους ενδιαφέρονται να μισθώσουν κάποιο ακίνητο στην περιοχή. Κι αυτό καθώς οι μέσες τιμές των ενοικίων εμφανίζονται σχεδόν διπλάσιες από τις άλλες περιοχές της Αττικής, με εξαίρεση τον… Νότο.

Από την άλλη, βέβαια, αυξάνουν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί άρχοντες προκειμένου να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες των Δήμων τους, τις υποδομές κ.λπ. Γιατί καλά να πληρώνεις πανάκριβα το τ.μ., αλλά να μην χρειάζεται να νοικιάζεις και βάρκα για να πας σπίτι σου!

Από την άλλη, πρόκληση για τις δημοτικές αρχές είναι και τα ήδη μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλαιπωρούν αρκετές περιοχές των Βορείων Προαστίων, όπως για παράδειγμα το Μαρούσι, και τα οποία αναμένεται να ενταθούν στο άμεσο μέλλον. Όχι τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά αν δεν ανταποκριθούν με επάρκεια και μακρόπνοο σχεδιασμό, έχουμε βάσιμους λόγους να φοβόμαστε ότι σε 2-3 χρόνια η καλύτερη επενδυτική συμβουλή για το real estate στα Βόρεια θα είναι… «πάρτε μεγάλο αυτοκίνητο» -τόση ώρα που θα περνάτε… ακούνητοι σε κείνη τη ρημάδα τη Λ. Κηφισιάς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet