Όλο και πλησιάζει η Πάρνηθα στο Μαρούσι…
Ενυπόγραφα

Όλο και πλησιάζει η Πάρνηθα στο Μαρούσι…

Οι εθνικές εκλογές φαίνεται να απασχολούν μόνο τα κόμματα, αφού -τουλάχιστον στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου κυκλοφορούμε- οι πολίτες μάλλον βλέπουν τις… δεύτερες κάλπες σαν τυπική διαδικασία…

***

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στις δημοτικές παρατάξεις να εκμεταλλευθούν τη συγκεκριμένη περίοδο για κινήσεις, ζυμώσεις και, φυσικά, καβγάδες.

Ένας από τους καβγάδες αυτούς αφορούσαν το Μαρούσι και σε αυτόν συμμετείχαν από τη μία πλευρά δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ενωμένο Μαρούσι και Αδέσμευτη Φωνή) και από την άλλη η δημοτική αρχή του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Αιτία τη σκληρής αντιπαράθεσης η… αίσθηση που άφησε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος -όπως υποστηρίζουν οι αντιπολιτευόμενοι- ότι έχει πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα του ερχομού του Καζίνο της Πάρνηθας στην πόλη.

Πάντως, στην απάντησή του ο κ. Αμπατζόγλου μπορεί ορθώς να αναφέρει ότι σε αυτήν την υπόθεση έχει βάλει το… χεράκι του και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά στην ουσία δεν διαψεύδει την καταγγελλόμενη αλλαγή πλεύσης. Απεναντίας μιλά για «ρεαλισμό», που δεν θα επιτρέψει στον «επιβλαβή για τα συμφέροντα της πόλης ακτιβισμό» να εμποδίσει τη λύση των προβλημάτων της πόλης.

Εμείς, απ’ όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι η Πάρνηθα μετακινείται όλο και εγγύτερα στο Μαρούσι…

***

Αναβαίνοντας βορειότερα, και πηγαίνοντας στα Βριλήσσια, συναντούμε τον νέο δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Βαφειάδη, ο οποίος πλέον θα είναι και ο νέος επικεφαλής της παράταξης Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας στον δρόμο προς τις εκλογές του Οκτωβρίου. Οι εσωτερικές διαδικασίες, έστω κι αν καταγγέλλονται δεξιά και αριστερά, τον ανέδειξαν ως τον επικρατέστερο γι’ αυτόν τον ρόλο.

Αυτά που απομένει να μάθουμε είναι με πόσους από τους παλιούς στυλοβάτες της παράταξης του πρώην δημάρχου -και νυν υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής- Ξένου Μανιατογιάννη θα φθάσει στις κάλπες και πόση «ζημιά» μπορεί να του κάνει η υποψηφιότητα για τη δημαρχία από πλευράς της πολιτικά πληθωρικής σε τοπικό επίπεδο Βούλας Αρσένη – Λάμπρου

***

Στον όμορο Δήμο Πεντέλης η Νατάσσα Κοσμοπούλου παρουσίασε και επίσημα τον συνδυασμό με τον οποίο θα διεκδικήσει τη δημαρχία, πηγαίνοντας… κόντρα στην άλλοτε παράταξή της (της οποίας υπήρξε και συνιδρύτρια) Συμπολιτεία. Το όνομά του, Μπορούμε Καλύτερα, αποτυπώνει και τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευθεί η κ. Κοσμοπούλου το επόμενο διάστημα, οπότε θα προσπαθήσει να πείσει ότι μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί τις τύχες του Δήμου από τη νυν δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά.

Επίσης, φροντίζει να αφήνει ανοιχτούς τους διαύλους συνεργασίας με άλλα πρόσωπα και παρατάξεις, θεωρώντας ότι μόνο να «εισπράξει» έχει από τους δυσαρεστημένους από τη σημερινή δημοτική αρχή…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet