1 χρόνος ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και το… σχοινί μάς αντέχει ακόμη
Print Friendly, PDF & Email
Ενυπόγραφα

1 χρόνος ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και το… σχοινί μάς αντέχει ακόμη

Μεσημέρι Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου ήταν, εκεί γύρω στις 12:00, όταν το enypografa.gr έβγαινε για πρώτη φορά στον… αέρα. Ένα χρόνο μετά, Κυριακή της Τυρινής, αλλά και Ημέρα Σκέψης, σύμφωνα με το εορτολόγιο, γιορτάζουμε την πρώτη επέτειό μας.

Πότε πέρασε ένα χρόνος ρωτούν φίλοι και συνάδελφοι! Κι όμως, πέρασε.

Εδώ και 365 ημέρες, ο ιστότοπός μας δίνει αδειάλειπτα τη μάχη της ενημέρωσης. Γιορτές, αργίες, σαββατοκύριακα, είμαστε πάντα εδώ, για να σας πληροφορήσουμε, για να σχολιάσουμε την επικαιρότητα, για να φιλοξενήσουμε τις δικές σας ειδήσεις και δράσεις.

Και τι δεν ζήσαμε μαζί σε αυτόν τον ένα χρόνο. Μοιραστήκαμε περίπου 9.000 ειδήσεις, μεταξύ των οποίων τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές). Παρακολουθήσαμε τις πολιτικές εξελίξεις στα Βόρεια Προάστια και την Αυτοδιοίκηση, ζήσαμε τον παλμό της κοινωνίας, συμμετείχαμε σε πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικές αναμετρήσεις.

Εδώ που φθάσαμε, δεν υπάρχει επιστροφή. Είμαστε καταδικασμένοι να συνεχίσουμε. 
Εξάλλου, σε αυτή τη διαδρομή του ενός χρόνου αποκτήσαμε πολλούς φίλους, 
που μας είναι σχεδόν αδύνατον να εγκαταλείψουμε.

Γευτήκαμε χαρές, κάναμε λάθη, βιώσαμε αγωνίες, παραδεχθήκαμε ήττες. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι παραμένουμε στον… αέρα. Έτσι, για να θυμηθούμε και τους στίχους του τραγουδιού:

«Είμαστε ακόμη ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα,
κι αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα…».

Δεν ξέρουμε για το άλλο χειροκρότημα, αλλά το δικό σας το… ακούμε καθημερινά, μέσα από τις επισκέψεις σας στο enypografa.gr. Μέρα με τη μέρα, η σχέση μας γίνεται ακόμη στενότερη. Είστε κοντά μας, στον πρωινό καφέ, στο πρώτο διάλειμμα της ημέρας, στο απογευματινό χαλάρωμα, στη βραδυνή συντροφιά, ακόμη και τα ξημερώματα.

Βήμα το βήμα προχωράμε, αλλάζουμε, μεγαλώνουμε, αλλά και πάντα μένουμε ίδιοι. Αθεράπευτα «κολλημένοι» στο κυνήγι μίας ειδησεογραφίας που ποτέ δεν σταματά, ποτέ δεν τελειώνει και πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας ξεπερνά, να μας υπερβαίνει.

Γι΄ αυτό τούτη η δουλειά, παρ΄ όλα τα πολλά αρνητικά της, σου δίνει μία πρωτόγνωρη χαρά που λίγες ασχολίες μπορούν να σου προσφέρουν. Πραγματικός εθισμός από τον οποίο είναι σχεδόν αδύνατον να απεξαρτηθείς.

Η ημερομηνία στο enypografa.gr δείχνει 22 Φεβρουαρίου 2015. Το πρώτο αστέρι στη «φανέλα» μας. Χαμόγελα και υποσχέσεις για τη συνέχεια. Εδώ που φθάσαμε, δεν υπάρχει επιστροφή. Είμαστε καταδικασμένοι να συνεχίσουμε. Εξάλλου, σε αυτή τη διαδρομή του ενός χρόνου αποκτήσαμε πολλούς φίλους, που μας είναι σχεδόν αδύνατον να εγκαταλείψουμε.

Πάμε μπροστά, λοιπόν. Γιατί, όπως γράφαμε και στο πρώτο άρθρο του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, «χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που ποτέ δεν δόθηκε…».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. ΒΑΣΙΛΗΣ Τ

    Να πρωτοτυπήσετε και να τα εκατοστήσετε !!!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet