Αλ. Τσίπρας: Αποδεχόμαστε την ήττα με το κεφάλι ψηλά
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Αλ. Τσίπρας: Αποδεχόμαστε την ήττα με το κεφάλι ψηλά

Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους και η λαϊκή ετυμηγορία γίνεται απόλυτα σεβαστή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η εναλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου «αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας», ενώ όπως είπε «δεν πρόκειται να επαναλάβω τα όσα έκανε ο προκάτοχός μου και θα παραδώσω το πρωθυπουργικό γραφείο όπως αρμόζει σε μία χώρα με πολιτικό πολιτισμό».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη και όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δύσκολες συνθήκες, καθώς -όπως είπε- για πρώτη φορά εμφανιζόταν ο αντίπαλος με τέτοια ποσοστά στην παράσταση νίκης.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την ελπίδα ώστε το αποτέλεσμα να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα το αποτρέψει».

Όπως είπε «αναλάβαμε πριν από τέσσερα χρόνια ενδεχομένως με άγνοια κινδύνου, πολεμήσουμε και επιτύχαμε πολλά».

Επιπλέον, σημείωσε πως αποδέχεται την ήττα με το κεφάλι ψηλά, ενώ ανέφερε ότι «η Ελλάδα που παραδίνουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε».

«Σήμερα παραδίδουμε τη χώρα με 37 δισ. στα ταμεία του κράτους, με το χαμηλότερα ιστορικά επιτόκιο δανεισμού και με το κύρος της χώρας αποκατεστημένο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι. Θα δουλέψουμε σκληρά για να αποδειχθεί αυτή η ήττα πρόσκαιρη. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση, υπεράσπισης των κεκτημένων και της προάσπισης των αδυνάμων και θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να επιστρέψουμε στην κυβέρνηση».

Τέλος, έκανε αναφορά για την ανάγκη μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως θα γίνουν ενέργειες για τη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής παράταξης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet