Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του ΣΠΑΠ σε πυρκαγιά στην περιοχή Ριζάρι – Σχινιά
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του ΣΠΑΠ σε πυρκαγιά στην περιοχή Ριζάρι – Σχινιά

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των εργαζομένων και των εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) στην πυρκαγιά που ξέσπασε, στην περιοχή Ριζάρι – Σχινιά του Δήμου Μαραθώνα την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023.

Στην πυρκαγιά, που ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα, έσπευσαν άμεσα επίγεια και εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, 3 πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ, οχήματα του Δήμου Μαραθώνα και των εθελοντικών ομάδων της περιοχής, καθώς και Γάλλοι πυροσβέστες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πυροσβεστικής Βοήθειας.

Η επικίνδυνη πυρκαγιά οροθετήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθεί μεγάλη ανησυχία και να αποτραπεί η επέκτασή της προς τα γειτονικά σπίτια και τις γύρω περιοχές.

Παρόντες στην κατάσβεση ήταν ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και οι αντιδήμαρχοι Μαραθώνα και μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιάννης Μπούσουλας και Βαγγέλης Κυπαρίσσης, καθώς και πάρα πολλοί αιρετοί του Δήμου Μαραθώνα.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τα θερμότατα συγχαρητήριά μου στο Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επίσης θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, του Δήμου Μαραθώνα και των εθελοντικών ομάδων της περιοχής, που συνέδραμαν άμεσα και καταλυτικά για την κατάσβεση του περιστατικού πυρκαγιάς αποτρέποντας την επέκτασή της στα γειτονικά σπίτια».

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet