Ο Βλάσσης Σιώμος στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτική

Ο Βλάσσης Σιώμος στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θόδωρο Αμπατζόγλου, στην οποία έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2023 και ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, καθώς και γι’ αυτά που είναι σε εξέλιξη για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου, μετείχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση εξετάστηκαν θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού κατά την περίοδο 2023-2024.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Στέφανος Τσιπουράκης, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Νώντας Κατσιγιάννης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θόδωρο Αμπατζόγλου και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου για την πολύτιμη βοήθεια τους στη διοικητική λειτουργία του ΣΠΑΠ. Επίσης υπογραμμίζω την παραδοσιακά άριστη συνεργασία κατά την αντιπυρική περίοδο του ΣΠΑΠ και του Δήμου Αμαρουσίου και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία μας για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα που πιθανόν προκύψουν το φετινό χειμώνα.

Όσον αφορά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πιθανώς προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα του σωστού σχεδιασμού και του συντονισμού σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία και στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων του χειμώνα.

Ο ΣΠΑΠ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβει άμεσα με τον καλοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του, σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει, με στόχο να συνδράμουμε τους δήμους – μέλη μας και τους συμπολίτες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet