Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος
Πολιτική

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος

Στην κατάθεση στεφάνου και στη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε με την ευκαιρία του εορτασμού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Θυμόμαστε και τιμούμε, την εποποιία των Ελλήνων το 1940, τιμούμε και εορτάζουμε τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που πρώτοι αγωνίσθηκαν και αντιστάθηκαν σθεναρά απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα όταν όλη η υπόλοιπη Ευρώπη υπέκυπτε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.

Τιμούμε σήμερα, όλους εκείνους που είπαν ΟΧΙ στην επιβουλή, ΟΧΙ στο ιστορικό τετελεσμένο και αντιστάθηκαν με ενότητα, σθένος και ομοψυχία ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.

Σήμερα, χρειάζεται η ίδια ενότητα, η ίδια ομοψυχία, το ίδιο σθένος και η ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, για τις αξίες της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και να βγούμε νικητές, χτίζοντας ένα αισιόδοξο και δημιουργικό μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά που παρακολουθήσαμε να παρελαύνει μπροστά μας σήμερα.

Χρόνια Πολλά σε όλους μας, Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet