Η «large» πολιτική στον ΠΑΟΔΑΠ οδηγεί σε οικονομικά «κωλύματα»
Αθλητισμός

Η «large» πολιτική στον ΠΑΟΔΑΠ οδηγεί σε οικονομικά «κωλύματα»

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου «Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής – ΠΑΟΔΑΠ», η οποία συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, έδωσε την ευκαιρία για έναν ακόμη γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης και της μείζονος μειοψηφίας, με τα βέλη να επικεντρώνονται -για πολλοστή φορά- στο πρόσωπο του προέδρου του Ν.Π., Σωτήρη Παπαμιχαήλ.

Β. Ζορμπάς: Μπήκατε μέσα στα ανταποδοτικά 45.000 ευρώ
Βασίλης Ζορμπάς
Βασίλης Ζορμπάς

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κατηγόρησε τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ ότι «έβαλε μέσα» το Ν.Π. από τα ανταποδοτικά 45.000 ευρώ, ζητώντας επιμόνως να μάθει τον λόγο. Μάλιστα, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, σχολιάζοντας την επιλογή της διοίκησης να χρεώνει παραπάνω για συμμετοχή στα εργαστήρια τέχνης τους μη δημότες Αγίας Παρασκευής, είπε «αναρωτιέμαι πώς μια αριστερή διοίκηση επιλέγει να διαχωρίζει του δημότες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», προσθέτοντας ότι και με αυτή την τακτική το Ν.Π. δεν πρόκειται να εξοικονομήσει περισσότερα από 10.000 με 12.000 ευρώ ετησίως. Τέλος, ζήτησε ειρωνικά από τον δήμαρχο να του κάνει «τη χάρη» να μην αλλάξει από τη θέση του τον κ. Παπαμιχαήλ, «για να έχουμε να λέμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έφη Καψοκεφάλου
Έφη Καψοκεφάλου

Από την ίδια παράταξη, η κα Έφη Καψοκεφάλου εστίασε στο γεγονός ότι οι καθηγητές των εργαστηρίων τέχνης είναι ακόμη απλήρωτοι και ρώτησε τον κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ τι θα κάνει στην περίπτωση που η επίτροπος δεν εγκρίνει το ένταλμα για την πληρωμή τους.

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς εκτίμησε ότι η επιλογή της διοίκησης στο θέμα λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου έχουν οδηγήσει τον Δήμο σε απώλεια εσόδων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ ζήτησε επιμόνως να πληροφορηθεί εάν υπάρχει σύμβαση με την καντίνα που λειτουργούσε στον χώρο του αθλητικού και πολιτιστικού πάρκου «Στ. Κώτσης», καθώς και «ποιος καρπώθηκε το όφελος» από τις διαφημίσεις που υπήρχαν στον χώρο του κινηματογράφου.

Σε διαφορετικό επίπεδο έθεσε τους προβληματισμούς του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος τόνισε ότι η συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνεται για την υστέρηση που παρατηρείται στα εισπραχθέντα του Ν.Π. (από συνδρομές), αλλά για το πώς θα προσελκυστεί περισσότερος κόσμος στα διάφορα προγράμματα του Οργανισμού.

Γιάννης Μυλωνάκης
Γιάννης Μυλωνάκης

Επέκρινε δε τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ για έλλειψη προγραμματισμού σε ό,τι αφορά την έγκαιρη οργάνωση των εν λόγω προγραμμάτων, αλλά και γενικότερου σχεδίου για την επικοινωνία-προβολή τους στο ευρύτερο κοινό.

Τέλος, επανέφερε για άλλη μια φορά το αίτημά του να υπάρξει εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ΠΑΟΔΑΠ, ώστε «να δούμε όλοι μαζί τι συμβαίνει και να καταθέσουμε προτάσεις για να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Σωτ. Παπαμιχαήλ: Αυθαίρετα κι αστήρικτα στοιχειά από πλευράς μειοψηφίας
Σωτήρης Παπαμιχαήλ
Σωτήρης Παπαμιχαήλ

Ο πρόεδρος του Ν.Π. χαρακτήρισε ως «αυθαίρετο κι αστήρικτο» το ποσό των 45.000 ευρώ που ανέφερε η μειοψηφία ως έλλειμμα των εργαστηρίων τέχνης, ενώ σημείωσε ότι το διάστημα Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2016 οι εισφορές που δεν εισπράχθηκαν ήταν 2.880 ευρώ σε σύνολο εισπράξεων 110.000 ευρώ.

Για το θέμα της πληρωμής των καθηγητών σημείωσε ότι έδωσε ο ίδιος εντολή στην οικονομική υπηρεσία να εξοφληθούν οι οφειλές τους και τώρα εκκρεμεί το σχετικό ένταλμα στην επίτροπο, εκτιμώντας ότι καθώς το σχετικό αίτημα είναι «πλήρως αιτιολογημένο», θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Μυλωνάκη, είπε ότι «μάλλον αναφέρεται σε άλλη διοίκηση», αφού -όπως τόνισε- ο ΠΑΟΔΑΠ έγκαιρα κατήρτισε τα προγράμματά του και τα κοινοποίησε.

Δήμαρχος: Στηρίζω απόλυτα τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ
Γιάννης Σταθόπουλος
Γιάννης Σταθόπουλος

Ο δήμαρχος ξεκίνησε την τοποθέτησή του απαντώντας στο ειρωνικό σχόλιο-αίτημα του κ. Β. Ζορμπά, λέγοντας ότι «θα του κάνει τη χάρη» και θα κρατήσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ στη θέση του, τουλάχιστον για τα 2,5 χρόνια που είναι η συμφωνία, ενώ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο έργο του κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ στο Ν.Π., το οποίο χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντικό».

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει «κώλυμα» με την επίτροπο σχετικά με τη διαφορά που έχει προκύψει μεταξύ των εισπραχθέντων και των εξόδων, την οποία ωστόσο απέδωσε στην απόφαση της διοίκησης να ακολουθήσει «large» πολιτική απέναντι στους καθηγητές των εργαστηρίων, στους οποίους δόθηκε αύξηση 2 ευρώ/ώρα (κάτι που αμφισβήτησε η κα Καψοκεφάλου, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αύξηση, αλλά «συμπύκνωση» της πληρωμής τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα, λόγω καθυστέρησης στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης), για να παραδεχθεί ότι τώρα «με βαριά καρδιά» θα πρέπει να γίνουν κάποιες αυξήσεις στις εισφορές των μη δημοτών προκειμένου να μειωθεί η «ψαλίδα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet