Ότι υπονομεύει την αξία των εργαζόμενων στον Δήμο Αμαρουσίου και στερεί από τους νέους αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.
Με αφορμή την ανάθεση φύλαξης του κέντρου του Αμαρουσίου σε ιδιωτική εταιρεία η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη, κάνει λόγο για «τακτική» ιδιωτικοποιήσεων που «στρέφεται ενάντια στο πνεύμα μιας ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Η παράταξη Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ευρύτερα, έχει αντιπαρατεθεί έντονα στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών που με μνημονιακή-νεοφιλελεύθερη συνέπεια αποφασίζει και αναθέτει ο δήμαρχος Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια.
Το τελευταίο δείγμα αυτής της τακτικής της δημοτικής Αρχής είναι η ανάθεση «φύλαξης» της περιοχής του κέντρου της πόλης σε ιδιωτική εταιρεία, έναντι υψηλότατου τιμήματος.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε, ότι αυτή η τακτική, εκτός του ότι υπηρετεί οικονομικά συμφέροντα, στρέφεται ενάντια στο πνεύμα μιας ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπονομεύει την αξία των εργαζόμενων στον Δήμο και στερεί από τους νέους αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.
Ελπίζουμε ο κ. Γ. Πατούλης, λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, να μην αναθέσει σε κάποια ιδιωτική εταιρεία ακόμα και τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων ή και αυτή του δημάρχου…
Υ.Γ. Είναι αυτή τη στιγμή ή όχι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την παράδοση του οδοκαθαρισμού της πόλης σε ιδιώτες, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ περίπου;

