Ροή Ειδήσεων
Γ. Μυλωνάκης: Η αντιπολίτευση «δραπέτευσε» από τη συνεδρίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής Γ. Μυλωνάκης: Η αντιπολίτευση «δραπέτευσε» από τη συνεδρίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής Εξηγήσεις για το σκάνδαλο των πολεοδομιών ζητεί η Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι Εξηγήσεις για το σκάνδαλο των πολεοδομιών ζητεί η Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι Κινηματογραφικές βραδιές από τις 18/6 έως τις 18/7 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Κινηματογραφικές βραδιές από τις 18/6 έως τις 18/7 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Ημερίδα με θέμα «Οι Δήμοι στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» από την ΚΕΔΕ Ημερίδα με θέμα «Οι Δήμοι στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» από την ΚΕΔΕ Συνέντευξη Τύπου του Ν. Χαρδαλιά για την παρουσίαση του «Attica Roots Festival» Συνέντευξη Τύπου του Ν. Χαρδαλιά για την παρουσίαση του «Attica Roots Festival» Γ. Μυλωνάκης: Η αντιπολίτευση «δραπέτευσε» από τη συνεδρίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής Γ. Μυλωνάκης: Η αντιπολίτευση «δραπέτευσε» από τη συνεδρίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής Εξηγήσεις για το σκάνδαλο των πολεοδομιών ζητεί η Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι Εξηγήσεις για το σκάνδαλο των πολεοδομιών ζητεί η Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι Κινηματογραφικές βραδιές από τις 18/6 έως τις 18/7 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Κινηματογραφικές βραδιές από τις 18/6 έως τις 18/7 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Ημερίδα με θέμα «Οι Δήμοι στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» από την ΚΕΔΕ Ημερίδα με θέμα «Οι Δήμοι στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» από την ΚΕΔΕ Συνέντευξη Τύπου του Ν. Χαρδαλιά για την παρουσίαση του «Attica Roots Festival» Συνέντευξη Τύπου του Ν. Χαρδαλιά για την παρουσίαση του «Attica Roots Festival»

Μπόκο Χαράμ στα… χνάρια του Ισλαμικού Κράτους

Μπόκο Χαράμ στα… χνάρια του Ισλαμικού Κράτους

Η ισλαμιστική οργάνωση της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο αποκεφαλισμός δύο ανδρών, στην πρώτη της ανάρτηση στο Διαδίκτυο με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών επεξεργασίας που μοιάζουν με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δείχνει μέλη της Μπόκο Χαράμ να στέκονται πίσω από δύο γονατισμένους άνδρες που έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη, ενώ έτερος άνδρας είναι όρθιος πίσω τους και κρατά μαχαίρι.

Ένας από τους γονατισμένους άνδρες αναγκάζεται να πει κοιτώντας στην κάμερα ότι πληρώθηκαν από τις αρχές για να κατασκοπεύσουν τη Μπόκο Χαράμ, προτού αλλάξει το πλάνο και εμφανιστούν τα αποκεφαλισμένα σώματά τους.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο.

Το βίντεο προκαλεί ανησυχίες ότι η Μπόκο Χαράμ επεκτείνει τη δράση της και αναζητεί έμπνευση από διεθνή δίκτυα τρομοκρατών, περιλαμβανομένων της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν έχει καταγγείλει ότι η ισλαμιστική οργάνωση συνδέεται τόσο με την Αλ Κάιντα όσο και με το Ι.Κ., όμως η ίδια η Μπόκο Χαράμ δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Μπόκο Χαράμ και Ι.Κ. έχουν αλληλοαναγνωριστεί ως οργανώσεις, ωστόσο οι Νιγηριανοί ισλαμιστές δεν έχουν επισήμως δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ι.Κ. Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δημοφιλή άρθρα