Ροή Ειδήσεων
Η διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων στο επίκεντρο της παρουσίας της ΑΝΑΚΕΜ στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Η διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων στο επίκεντρο της παρουσίας της ΑΝΑΚΕΜ στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Tιμητική εκδήλωση για χορηγούς και υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου Tιμητική εκδήλωση για χορηγούς και υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου Στις 23 Νοεμβρίου τα 13α Βραβεία Αυτοδιοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής Στις 23 Νοεμβρίου τα 13α Βραβεία Αυτοδιοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής Κριτική στη διοίκηση μετά την ακύρωση της απόφασης για τις επτά νηπιαγωγούς Κριτική στη διοίκηση μετά την ακύρωση της απόφασης για τις επτά νηπιαγωγούς Προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ Προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ Η διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων στο επίκεντρο της παρουσίας της ΑΝΑΚΕΜ στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Η διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων στο επίκεντρο της παρουσίας της ΑΝΑΚΕΜ στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Tιμητική εκδήλωση για χορηγούς και υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου Tιμητική εκδήλωση για χορηγούς και υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου Στις 23 Νοεμβρίου τα 13α Βραβεία Αυτοδιοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής Στις 23 Νοεμβρίου τα 13α Βραβεία Αυτοδιοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής Κριτική στη διοίκηση μετά την ακύρωση της απόφασης για τις επτά νηπιαγωγούς Κριτική στη διοίκηση μετά την ακύρωση της απόφασης για τις επτά νηπιαγωγούς Προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ Προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ

Προσφυγικό καταυλισμό βομβάρδισε «κατά λάθος» η Νιγηρία

Προσφυγικό καταυλισμό βομβάρδισε «κατά λάθος» η Νιγηρία

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) καταγγέλλουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας βομβάρδισαν προσφυγικό καταυλισμό στα βόρεια της χώρας, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 52 ατόμων και των τραυματισμό 120. Οι ίδιες οι Αρχές της Νιγηρίας, στο στόχαστρο των επιχειρήσεων των οποίων ήταν η Μπόκο Χαράμ, μιλούν για «τραγικό λάθος» και προαναγγέλλουν έρευνα.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε στο Ραν της περιφέρειας Μπόρνο, στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, όπου ήταν ισχυρότερη η τζιχαντιστική Μπόκο Χαράμ. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται, όπως επιβεβαιώνουν τόσο η οργάνωση όσο και η κυβέρνηση, και μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των MSF, η επιδρομή την Τρίτη ήταν «μεγάλης κλίμακας επίθεση». Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι τα θύματα ήταν απροστάτευτοι που «είχαν ήδη διαφύγει από ακραίες συνθήκες βίας».

Οι νιγηριανές Αρχές δεν αμφισβήτησαν το περιστατικό. Εκπρόσωπος της νιγηριανής προεδρίας ανέφερε σε e-mail του, το οποίο επικαλείται το Reuters, ότι «ο πρόεδρος δεσμεύεται για υποστήριξη στη μέριμνα σχετικά με αυτό το λυπηρό επιχειρησιακό λάθος».

Από την πλευρά του στρατού, ο στρατηγός Ράμπε Αμπουμπακάρ ανέφερε ότι όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις συνειδητοποίησαν το λάθος «αισθάνθηκαν οδύνη».

«Ωστόσο, σε μία επιχείρηση σαν και αυτή, κάποιες φορές συμβαίνουν τέτοια πράγματα» είπε, όπως μεταδίδει το βρετανικό BBC, λέγοντας ότι «είναι εξαιρετικά λυπηρό, αλλά δεν ήταν σκόπιμο».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στη Νιγηρία το 1971 και, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι από τις ελάχιστες ανθρωπιστικές οργανώσεις που έχουν επιχειρησιακή δυνατότητα σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Πηγή: in.gr

Δημοφιλή άρθρα