Νέες αιχμές Πατούλη για Μπουτάρη – Καμίνη
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Νέες αιχμές Πατούλη για Μπουτάρη – Καμίνη

Για καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προεδρείου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κατηγορεί το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση»:

Οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης καθυστερούν εσκεμμένα τις διαδικασίες για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά οφέλη και προσωπικές επιδιώξεις

Η αποδοχή του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» από δεκάδες δημάρχους και στελέχη του θεσμού μας, έχει προκαλέσει πανικό στους αντιπάλους μας. Γι΄ αυτό προσπαθούν, παραβιάζοντας τους Νόμους της Πολιτείας και τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών, να καθυστερήσουν τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Την ευθύνη για τη μη τήρηση της νομιμότητας και την εσκεμμένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών την έχουν κυρίως οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης.

Εκείνοι έχουν την ευθύνη να συγκαλέσουν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Π.Δ. 75/2011, τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, το αργότερο έως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου αυτή να εκλέξει στη συνεδρίαση αυτή το νέο Δ.Σ..

Σε αυτή τη θεσμική τους υποχρέωση δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνον δεν έχουν ανταποκριθεί, αλλά αντίθετα επιδιώκουν κατά παράβαση των όσων προβλέπει το Π.Δ. 75/ 2011 τη χρονική παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Είναι προφανές ότι ένας από τους λόγους που επιλέγουν την τακτική της καθυστέρησης, είναι ο φόβος τους πως στην κάλπη θα αναδειχθεί η χαμηλή αποδοχή των υποψηφιοτήτων τους και η πολύ ισχυρή στήριξη που λαμβάνουν τα στελέχη του Κινήματος Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση.

Ο δεύτερος λόγος, είναι η οργανωτική τους αδυναμία να συγκροτήσουν μία εναλλακτική πολιτική πρόταση, απέναντι σε αυτή που έχει ήδη διατυπώσει το Κίνημα «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση». Γι΄ αυτό καθυστερούν, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μία ακόμη συμμαχία, μετά την κατάρρευσή της.

Ο τρίτος λόγος, είναι γιατί επιθυμούν να διατηρήσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν τις «καρέκλες» τους στην ΚΕΔΕ και στα προνόμια που αυτές τους διασφαλίζουν, αδιαφορώντας για την πραγματική ανάγκη να εκπροσωπηθούν επιτέλους στην ΚΕΔΕ τα συμφέροντα όλων των Δήμων.

Το Κίνημα «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» δεν θα ανεχτεί άλλο τα μικροκομματικά παιχνίδια των κ.κ. Καμίνη και Μπουτάρη, αλλά και όσων κρύβονται πίσω από αυτούς. Δεν μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να κρατούν όμηρο την Αυτοδιοίκηση στα δικά τους πολιτικά σχέδια. Αν αυτοί επιθυμούν να καθυστερήσουν τις εκλογικές διαδικασίες της ΚΕΔΕ, συνδέοντας τες με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς όπου επιθυμούν να διαδραματίσουν ρόλο, εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Ο κ. Καμίνης κι ο κ. Μπουτάρης σκόπιμα καθυστερούν τις εκλογές στις δικές τους ΠΕΔ, με σκοπό να πάει ακόμη πιο πίσω η διαδικασία της ΚΕΔΕ. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι οι εκλογές για την ΠΕΔ Αττικής έχουν οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για την ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας για τις 10 Οκτωβρίου; Πώς κατάφερε η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου να διεξάγει σήμερα 1η Οκτωβρίου της εκλογές και δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης; Η σκοπιμότητα είναι πασιφανής.

Επίσης, οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης με τις εσκεμμένες καθυστερήσεις τους θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας της ΚΕΔΕ, αν αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Οκτωβρίου. Γιατί αν δεν τηρηθούν όσα προβλέπονται από το Π.Δ., θα έχει τη δυνατότητα ο οποιοσδήποτε συμμετάσχει σε αυτήν, να την προσβάλλει νομικά και να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Και σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθούμε είτε σε ορισμό νέας διοίκησης από τα δικαστήρια, είτε σε παράταση της θητείας του σημερινού Δ.Σ. Μήπως αυτό επιθυμούν; Να μην εκφραστεί στην ΚΕΔΕ η βούληση των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και κυρίως, των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων της χώρας; Να έχουμε παρά τη βούληση της πλειοψηφίας , «δοτό» Προεδρείο στην ΚΕΔΕ;

Το Κίνημα «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση»:

  1. Απαιτεί να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έγκαιρη εκλογή των νέων Δ.Σ. των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο (Α.Π. 30755/8-8-2014) του υπουργείου Εσωτερικών.
  2. Απαιτεί να οριστεί άμεσα από τον κ. Καμίνη ή τον κ. Μπουτάρη η Γενική Συνέλευση και η εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το αργότερο ως τις 15 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Π.Δ. 75/2011, ώστε να εκφραστεί με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και χωρίς να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας, η βούληση των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.
  3. Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Η επιλεκτική εφαρμογή των Νόμων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή γιατί δημιουργεί κακό προηγούμενο και εκθέτει την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία απέναντι στους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet